Siyaset elbette bir ekip işidir. Ekiplerin siyaseti ileriye taşımak gibi görevleri de vardır. Ekipçilik yaparak değil, ekibin gücünden faydalanarak halkı için siyaset yapmalılar. Yoksa seçim kazanmak çok kolay bir iş değildir. Hatta kazanılan seçimin, makamın, başkanlık koltuğunun hakkını verebilmek de maharet gerektirir. Bir sonra ki hedefe emin adımlarla yürüyebilmektir. Siyaset akıl ve zekâ işidir. Sana güvenen insanların yarınını düşünebilmek ve ona göre hamleler yapabilme sanatıdır. 
Aynı partide aynı davada yol yürümüş insanlar bir gün yolları ayrıldığında siyasette bir birilerini hain ilan ederse yine ilerde bir gün aynı noktada aynı yolda bir birleri ile karşılaşırsa kaldırıp birbirinin yüzlerine bakamaz…
Bu cümleleri, siyasetin bazen de görünmeyen, bilinmeyen saklı yüzü için yazdım. Avcılar’da fotoğraf karelerine, video çekimlerine yansıyan ve gördüklerim “Bu siyasi tablonun arka tarafında kim bilir daha neler yaşanıyor?” sözünü düşündürdü bana.
SÖYLEM İLE GÖRÜNEN BİRBİRİNE UYMADI
İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi belediye makamında ziyarete geldiği gün ‘Başkan Turan Hançerli benim yakın arkadaşım’ dedi. Ancak gözlerden kaçmayan ve yine herkesin fark ettiği bir gerçek vardı. Sanki yüzler asık gibiydi. Birbirleri ile göz temasından kaçınıyorlardı. Birçok kişi kısık ses tonları ile iki başkanın arası açık mı diye birbirlerine soru sorarak kulis yapıyorlardı. Gerçekten aralarında bir kırgınlık var mıydı yoksa her zaman ki gibi dedikodu kazanını kaynatmak için birbirlerini mi gazlıyorlardı? Ya da “Meyve veren ağaç taşlanıyor muydu?”
İLÇE BAŞKANI İÇERİ ALINMADI
Ziyaret kapsamında yer alan ve Basına kapalı olarak gerçekleştirilen Birifing sunumuna geçildi. İmamoğlu’na Avcılar Belediyesi ziyaretinde, İBB genel sekreter yardımcıları ile daire başkanları da eşlik etti.  Avcılar Belediyesi ekipleri, müdürleri de toplantıda hazır bulundu. Yine gözlerden kaçmayan bir detay vardı ki o da Birifing için toplanılan yerde basın dışarıya çıkarılırken Avcılar CHP İlçe Başkanı ve ekibi de salondan çıkarıldı. Bir anda şaşkınlık yaşandı. Son derece mütevazı davranan İlçe Başkanı Erdal Nas kibar bir şekilde salondan çıktı. Ardından hemen özel kalemden gelen arkadaşlar Erdal başkana sizi de aramızda görmek istiyoruz. Lütfen bir yanlış anlaşılma oldu sanırım. Başkanlarımız sizi bekliyorlar diyerek Başkan Nas’ı tekrar aralarına aldılar. Gerçekten de yanlışlık mı olmuştu yoksa Başkan Erdal Nas adına tepki verenler sayesinde mi yukarıya yeniden ve ısrarla çağrılmıştı onu zaman gösterecek…