2008 yılından beri Cumhuriyet Halk Partisi içinde çeşitli kademelerde siyasi çalışmaları sürdüren Mimar Bekir Karagül, Şişli Belediye Başkan aday adaylığı için başvuru dosyasını CHP İlçe Başkanı Av. Tamer Özcan’a teslim etti. Dosyasını teslim ettikten sonra kendisin destekleyen partililere adaylık açıklamasında bulunan Mimar Bekir Karagül, ‘Bugün genç, diri ve vizyoner bir bakış açısıyla partimizin üst organlarının işlevini geliştirmek, bütüncül bir bakış açısı ve iyi kurgulanmış bir çalışma programıyla, toplumsal huzurun sağlanabilmesinin mümkün olduğunu kanıtlamak için, inisiyatif olarak aranızda buluyorum’ dedi.

Karagül daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü; Dönemimizin önemli bir gerçeği olan ’’Kentsel Dönüşüm’’ uygulamasını, deprem gerçeği yanında ekonomik ve sosyal gereklilikleri dikkate alarak, doğru bir şekilde kurgulamanın, 10 yıl içinde tüm yurtta çok yönlü bir fırsata dönüştürebileceğinin mümkün olduğunu gösteren programı tamamladım. İstanbul genelinde yüzlerce toplantıda, on binlerce insanla yüz yüze toplantılar yaparak, vatandaşı bu konuda bilinçlendirdim. Partimizin programını geliştirerek, yerel yönetimlerde gerçekleştirilecek bütünsel projelerin, tüm yurdu yenilemek ve hizmet odaklı bir gelecek inşa etmenin anahtarı olacağına inanıyorum.  İktidar olmaya ve ülkemize nitelikli kadrolarımızla, hak ettiği hizmeti sağlama yolunda CHP Şişli Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğumu ifade ediyorum.  Buradan bana emeği geçen herkese tek tek teşekkür eder, buraya kadar teşrif eden aileme ve dostlarıma ayrı ayrı şükranlarımı sunarım. Adaylığa soyunup inisiyatif alırken birincil hedefim çevresel faktörlerin yaşamımıza olan etkisini düzene sokmak içindir. Aday olurken siyasetten beklentim, çevre koşullarını yönetmek ve düzeltmektir. Belediye başkanlığının teknik eller üzerinden yapılması gerçeği unutturulmuş bir düzende bu karışılıklığı düzeltmek için aranızdayım. Geleceğin çocuklarına hesap verebilmek için buradayım. Hayattaki en büyük korkum kendi evladıma hesap verememektir.

Son dakika Kobani Davası kararları; Ahmet Türk'e hapis cezası Son dakika Kobani Davası kararları; Ahmet Türk'e hapis cezası

‘Şehir planlamasını yenileyeceğiz’

Düzensiz ve plansız yapılaşmalar nedeniyle kentlerin yaşanamaz hale geldiğini belirten Karagül, ‘Bir belediye başkanı öncelikle yaşadığı çevrenin koşullarını değiştirme ve dönüştürme konusunda bilgi ve birikim sahibi olmalıdır. Teknik olarak gerekli bilgi ve becerilere sahip olmalıdır. Bugün şehirlerimiz önemli problemlerle karşı karşıyadır. Herkesin bilmesini isterim ki biz bu sorunların hepsini çözecek güce sahibiz. Şişlimizin en önemli problemi olan planlamadır. Acil eylem planı ve komisyonu kurulmalıdır. Bu planın uygulamaya alınması için ne gerekiyorsa yapacağız. Biz de sıradan bir belediye başkanı olmak için çıkmadık bu yola! İyi bir belediye başkanı olmak gerekir. Ekonomik standart endeksini en yukarılara çıkartmak için birlikte var olacağız. Şehir planlamasını yenileyip öncelikle ana yollarını yeniden düzenleyeceğiz, kamu yapılarını yenileyeceğiz! Geçici konaklama alanları ile yüksek kira problemini en aza indirgeyeceğiz, Moloz ayrıştırma merkezi  kuracak, trafiği rahatlatacak, geri dönüşümü ekonomiye kazandıracak, toplu üretim ile maliyeti düşüreceğiz, canlandıracağız. Kısacası şehirlerimizi hak ettiği düzene yeniden kavuşturacağız’ dedi.

‘Halk için mücadele edenlere selam olsun’

Karagül son olarak şunları söyledi; Bu duygu ve düşüncelerle tüm devrim şehitlerine SELAM OLSUN, Teğmen Kubilay’a SELAM OLSUN, Mahir’e, Hüseyin’e, Ulaş’a Deniz Gezmiş’e SELAM OLSUN, Türkan Saylan’a SELAM OLSUN, 1 Mayıs şehitlerine SELAM OLSUN, Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı’ya SELAM OLSUN, Gezi şehitleri nezdinde Berkin’e ve ailesine SELAM OLSUN . Ve daha adını sayamadığım pek çok idealleri uğruna katledilen devrim şehitlerine SELAM OLSUN. EN ÖNEMLİSİ DE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ e BİN SELAM OLSUN.

Mimar Bekir Karagül kimdir?

1979 Sivas doğumluyum. Kendimi bildim bileli İstanbul’da yaşamaktayım. Lise yılları bir yana, 2008 yılında Beyoğlu ilçesinde partimize üye oldum. Gençlik kollarının dinamizminden hareketlilik ile sosyal demokrat değerlerimden ayrılmayarak kesintisiz olarak çalışmaların içinde yer aldım. 2009 yılında Şişli CHP Meclis Üyesi Adayı ve 2019 yıllarında Şişli CHP Meclis Üyesi Aday Adayı oldum. Gazi Üniversitesi İnşaat Bölümü’nü tamamladıktan sonra, 2000-2007 yılları arasında A.B.D. merkezli uluslararası bir firmada üst düzey yönetici olarak çalıştım.  Mesleğimi uygularken, daha nitelikli işler üretebilmek amacıyla, kariyerime Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İngilizce Mimarlık bölümünde devam ettim.  Şu anda İstanbul Üniversitesi Şehir Planlaması Bilim Dalı ‘’Büyükşehir Planlaması ve Yönetimi’’ Bölümünde Yüksek Lisans yapma hazırlığındayım. Özel sektörde, Bekka patenti ile Karagül Yapı Mimarlık Turizm İç ve Dış Tic. San. Ltd. Şti kurucusu olarak faaliyet gösterdim. Halen, davet edildiğim İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde MİMAR olarak görev yapmaktayım. Görev üzere geldiğim Büyükçekmece'de 3 yıldır ikamet etmekteyim. TMOBB Mimarlar Odası İstanbul Şube Üyesi, SDD İstanbul Şube Önceki Dönem YK Üyesi,  Büyükçekmece Fenerbahçeli İş insanları Derneği YK Üyeli, Okmeydanı Çevre Koruma Derneği ve köyümün derneği üyesiyim.  Bana her alanda destek olan değerli eşim Seda Karagül ile 5 yıldır evliyim ve Aybars Han Karagül isimli 3 yaşında bir erkek evladımız var.

Editör: Editör Yazar