Şişli’de büyük bir değişim rüzgarı esiyor. İstanbul’un en önemli ilçelerinin başında gelen Şişli’de Belediye Başkanlığı aday adaylığını heyecanlı bir kalabalıkla açıklayan Av. Özgür Düzgün, hedeflerinin Şişli’de büyük bir zafer kazanarak hem Şişli’de hem İstanbul’da tekrar yönetimi çoğunluğu sağlayarak elde etmek olduğunu dile getirdi.

CHP Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Özgür Düzgün, aday adaylık başvurusunu CHP Şişli İlçe Başkanı Av. Tamer Özcanlı’ya teslim ederek partililer ve vatandaşlardan oluşan büyük kalabalığa seslendi ve Şişli’nin tarih yazarak yerel seçimlerde en yüksek oyu CHP’ye getireceğinin altını çizdi.

DÜZGÜN: EN ÇOK ÇALIŞACAK NEFER OLARAK ADAYIM

Aday adayı açıklamasında ezber bozan bir kalabalığa konuşan CHP Şişli Belediye Başkan Aday Adayı Av. Özgür Düzgün, “Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan Cumhuriyet Halk Partimizin Sevgili Şişli örgütü aday adaylığı açıklamamıza hoş geldiniz , şeref verdiniz. 

İlk gençlik yıllarımda kapısından içeri girdiğim Cumhuriyet Halk Partimizde yıllarca mücadele ettim ve bu süreçte çok sayıda arkadaş yoldaş biriktirdim. Bugün bu açıklamamıza katılan sizler ve ilçe başkanlarımız ise bunun en önemli kanıtıdır. Yıllar içinde çok seçim gördüm ve üzüldüğümüz çok seçim, sevindiğimiz az seçim tecrübe ettim ve bu yolda yine bir seçim ile karşı karşıyayız. Bu seçimlerden büyük bir başarı ile çıkmak temel hedefimiz olmalıdır. Ben de bu başarının en çok çalışan neferi olmak için adayım.” İfadelerini kullandı.

“ŞİŞLİ İSTANBUL’UN BAŞKENTİDİR”

Şişli’nin önemine dikkat çeken Düzgün, “İstanbul’un başkenti Şişli’dir. Mecidiyeköy’ü ile İstanbul’un kesişme noktasıdır Şişli, Osmanbey’i ile tekstilin ve ticaretin başkentidir Şişli, Nişantaşı ile kültür, sanat ve lüksün başkentidir Şişli, Kuştepesi ile Romanların başkentidir Şişli, Kurtuluş ve Feriköy ile Tüm Türkiye Halklarının başkentidir Şişli. Şişli’ye yakışan ise değişim ve dönüşüme ayak uydurup yerel seçimlerde bir başarı hikayesi yazmaktır. Şişli’nin sorunlarını, mahalle mahalle, sokak sokak biliyorum ve bu sorunları çözmek için adayım. Hazırladığımız proje kitapçığımızda bu sorunları en ince ayrıntısına kadar ele aldık ve çözüm önerilerimizi sıraladık.” diye konuştu.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

“ŞİŞLİ İSTİKLAL HARBİ MEŞALESİ DEMEKTİR”

Büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşı’nda Şişli’nin önemini anlatan derin bir konuşmaya imza atan Düzgün, “Sevgili Şişliler, Şişli’de Atatürk Evi’nde yakılan İstiklal Harbi meşalesi nasıl tüm ülkeyi aydınlatmış ise , 30 Mart 2024’de kazanılacak seçim zaferi de yeni bir kurtuluşun ve aydınlanmanın önünü açacaktır.

-    Adeta üzeri tozla kaplı elmas olan Şişli’nin yeniden gözleri kamaştırması için adayım.

-    Kadınlarımız, çocuklarımız, engellilerimiz, gençlerimiz için adayım

-    Sosyal demokrat belediyecilik örnekleri ile şahlanacak bir Şişli yaratmak için adayım.

-    Sokaklarda yaşayan hayvan canlarımız için adayım

-    Sen, ben değil Biz diyebilen bir Şişli için adayım.

-    ‘Ayağa kalk Şişli, kır zincirlerini demek’  için adayım.” İfadelerine yer verdi.

“BU SEÇİM 2028’İN ANAHTARIDIR”

 AK Parti iktidarının uzun süre boyunca iktidarda kaldığını ve artık seçim kaybedilmemesi gerektiğini söyleyen Düzgün, “Artık ne partili olarak bizim ne de memleketin CHP’nin kaybettiği seçimlere tahammülü kalmamıştır. 2024 yılı Mart seçimlerine sadece yerel seçim olarak bakmak yapabileceğimiz en büyük hata olacaktır. Aslında yapılacak seçim 2028 Cumhurbaşkanlığı seçiminin anahtarı ve belirleyicisidir. Bu minvalden bakıp değerlendirince ise Şişli seçimleri daha büyük önem arz etmektedir. Birleşmiş, bütünleşmiş bir örgüt ve en kuvvetli aday ile bu seçime gitmek hem Büyükşehir Belediye Meclisi çoğunluğunu almamızı hem de 2028 seçimlerine rahat gitmemizi sağlayacaktır. Tam da bu nedenle gün birleşme ve bütünleşme günüdür, gün ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkarma günüdür, gün var olma ve Cumhuriyeti, demokrasiyi koruma günüdür.” dedi.

2024’ÜN NİSANI; KAVUŞUR BAHARINA TOPRAK

Tarihteki büyük mücadeleleri hatırlatan alıntılar yapan Düzgün, “Sevgili Şişli örgütü bu mücadelede en büyük güç sizsiniz. Ya hep beraber var olacağız ya hep beraber kaybedeceğiz ama arkamızda tek bir arkadaşımızı, yoldaşımızı bırakmayacağız. Konuşmamın sonunda Neruda’nın bir şiirini okumak 2024 Nisan Ayına selam göndermek istiyorum.” Dedi ve şu şiiri okudu;

Halkım ben halk,

Hani şu sayılamayan,

Hani şu çok halk.

Soluğumun öyle bir gücü var ki

Sessizliği deler geçerim,

Filiz verir, boy atarım,

Zifiri karanlık demem.

***

Zulüm, acı, ölüm,

Bir anda gizlerse de tohumu,

Ölmüş gibi görünürse de halk,

Döner gelir elbet bir gün nisan ayı,

Kavuşur baharına toprak,

Kızgın eller dağıtır atar ağır havayı.

Ölümün içinden yeşerir yaşamak.

2024 Nisan Ayında en güzel baharı yaşamak umudu ile tüm örgütümü en içten partili duygularımla selamlıyor ve hepinize aday adaylığı açıklamamıza katıldığınız için teşekkür ediyor.“ Ayağa kalk Şişli, kır zincirlerini” diyorum. Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı