DAVULLU ZURNALI EYLEM

Bakırköy Belediyesi CHP'li meclis üyelerinin oyu ile özelleştirilme kararı alınan alanla ilgili yaklaşık 5 haftadan beri imza kampanyası başlatan mahalle halkı, davullu zurnalı, balonlu, toplu bir eylemle topladıkları imzaları İBB'ye götüreceklerini ve alınan bu yanlış karardan geri dönmesini istediklerini belirtti. 

YÖNETİM DEĞİŞSE BİLE, KARAR TAPUYA ŞERH EDİLECEK 
Belediye Meclisi ile alınan karara göre, söz konusu top sahasının altına 4 katlı otopark üstüne ise ticari işletmeler ve spor alanları yapılacak. Yine alınan karara göre yapılacak otopark+spor merkezi, işletmeciye ittifak ve irtifak hakkı ile verilecek. Yani yönetim değişse bile alan 29 yıl işletmeciye ait olacak. 

İDARİ MAHKEMEYE DAVA AÇTILAR

Alınan bu kararı durdurmak için mahalleli olarak idare mahkemesine dava da açan mahalle halkı, geçtiğimiz aylarda yaşanan depremlerin ardından belediye tarafından IBB'ye gönderilen listede doğal deprem toplanma alanı olarak yer almayışına şaşırdıklarını, bu kararların nedenini böylece anlamış olduklarını söylediler. 

Yücespor top sahası olarak da bilinen alanın çocukluğu Bakırköy'de geçenlerin anılarında özel bir yeri olduğunu, kent belleğinde de önemli bir yeri bulunduğunu söyleyen mahalle halkı, yaptıkları basın açıklamasında "Sakın bize son 20 yılda İstanbul'a ve Bakırköy sahiline yapılanları hatırlatmayın. Biz yine de bu yaşam alanımızı savunmaya devam edeceğiz" dedi. 

KENT BELLEĞİNDE YERI VAR

Top sahalarına otopark yapılmasını istemeyen mahalle halkının imza atarken, "Biz burada top koşturmuştuk. Ben burada su satmıştım. Ben burada futbol yıldızlarını görmüştüm. Biz burada 23 Nisan coşkusunu yaşamıştık"  diye anılarını tazelediklerini söylediler. 

BAKIRKÖY MEYDANI'NIN ALTINA OTOPARK YAPILSIN 
Son olarak, top sahalarının altına da üstüne de beton istemediklerini, mahallelerinde olacak otoparkın trafik yoğunluğunu artıracağını söyleyerek, Bakırköy Meydanı altına yapılacak otoparkın sorunu çözeceğine inandıklarını belirttiler.

ALTI OTOPARK, ÜSTÜ YEŞİL ALAN OLMAZ

Top sahalrına spor merkezi adı altında dört katlı otopark yapılmasını, üstünün de yeşil alan olarak kalacağı söylemleriyle tezat oluşturduğunu belirten vatandaşlar, mahallelerinin göz bebeği olan bir alanın top sahası olarak kalmasını, deprem toplanma alanı listesine alınmasını ve İstanbul'a, hatta Türkiye'ye  örnek bir deprem toplanma alanı olarak düzenlenmesini talep ettiler. 


HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK 

Mahalle halkı, "Herşey çok güzel olacak. Alanınız top sahası kalacak. Sata sata doymadınız. Bıktık artık betondan. Yanlış kararınızdan vaz geçin" yazan dövizlerle, davul zurna eşliğinde halay çekerek eylemlerine devam etti.

Selvi Sarıtaç / Mahmut Erdinç  / Kent Yaşam


 

Editör: Haber Merkezi