Son dakika bilgisine göre, Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk resmi takmayan 2 teğmen ve 1 arkadaşları ile onları uyaran 4 teğmen TSK'dan ihraç edildi. 

NE OLMUŞTU?

Açıklamaya konu olay, 10 Kasım'da Atatürk'ü Anka Töreni sırasında, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşandı. İddiaya göre bazı teğmen rütbesindeki subayra, diğer teğmenler yakalarına Atatürk fotoğraf takarken, takmadı. Uyarılara rağmen takmayan teğmenleri diğer teğmenler uyardı ve aralarında tartışma yaşandı. 

Kobani Davası kararları; Selahattin Demirtaş'a büyük hapis cezası Kobani Davası kararları; Selahattin Demirtaş'a büyük hapis cezası

İddiaya göre, İstanbul’daki Tuzla Piyade Okulu’nda gerçekleştirilen 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri sırasında, bazı teğmenler Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafı takmayı reddetti. Bu tutum, diğer teğmenler arasında tepkiye yol açtı ve olayın büyümesine neden oldu. Fotoğraf takmayanlardan bir teğmen, yaşanan arbede sırasında şikayetçi olarak darp raporu aldı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım törenlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün resmini takmayı reddedenler hakkındaki, “Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor” demişti. 

Editör: Editör Yazar