31 Mart’ta yapılacak yerel seçim için sandığa gidecek Türk halkı, 5 yıl boyunca hizmet edecek yerel yöneticilerini oylayacak. Seçimlerin en çok merak edilen bölgesi ise şüphesiz İstanbul.

2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti’nin birincil hedefi halinde. AK Parti, geçtiğimiz yıllarda yaptığı hizmetleri vatandaşa anlatarak büyükşehiri tekrar yönetimine almak istiyor.

HAMZAOĞLU AK PARTİ’YE DESTEĞİNİ AÇIKLADI

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden Sultangazi Belediyesi Meclis Üyesi, yerel seçimde AK Parti için çalışacağını açıkladı. Belediye meclisinde yaptığı konuşmayla büyük ilgi toplayan Hamzaoğlu, son 5 yıl üzerinden mesajlar vererek 22 yıl öncesi AK Parti’nin olmadığı İstanbul’u da hatırlattı. Hamzaoğlu, “AK Parti belediyeciliğinden önce İstanbul yolsuzluklarla çalkalanan; çöp, çamur ve çukur dolu bir kentti. Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında yönetime geldiğinde İstanbul modern belediyecilikte tanıştı.” dedi.

“ARTIK SÜTTEN AĞZI YANAN YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYOR”

5 yıllık CHP yönetimini eleştiren İBB Meclis Üyesi Enver Hamzaoğlu, “İstanbul halkı, çok yoruldu. Yürümeyen merdivenleri tırmanmaktan, yoruldu. Arıza yapan otobüsleri itmekten, yoruldu. Artan trafik sıkışıklığında sinir krizleri geçirmekten, yoruldu. Artan su faturası ödemekten usandı. Ulaşım giderlerini ödemekten bıktı usandı.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Gençlerin Sorunlarını Dinledi! Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, Gençlerin Sorunlarını Dinledi!

İstanbulluları yoranlar seçimler yaklaştıkça meydanlara çıkarak, vatandaşa, uzat ellerini bayramlaşalım tekliflerini tekrarlayıp duruyorlar.

Hatırlayalım; Meydanlarda bohçacı geldi hanım formatından neredeyse 24 saat ben dahil Her şey güzel olacak Tarzında sözleri söyledik durduk.

Geçen zaman içerisinde gördük ki Dağıtılan sütten ağzı yanan vatandaş, yoğurdu üfleyerek yediği için uzatılan elleri boşta bırakıyor. Boşta bırakmakla kalmayıp uzaktan el sallayıp geçiyor. Başta büyükşehir, olmak üzere insanlarımızın hizmete ihtiyacı var.” diye konuştu.

“BELEDİYE DEVLETLE GÜÇ YARIŞINA GİRMEMELİ”

İBB yönetiminin siyasi propaganda çerçevesinde hükümetle güç yarışına girdiğine dikkat çeken Hamzaoğlu, “Belediyeler toplumun annesidir. Devlet de babadır. Belediye devletle iyi bir işbirliği içinde olmalı. Güç yarışına girmemelidir.” dedi.

“ÇOK KRİTİK BİR SEÇİM ARİFESİNDEYİZ”

Seçimin çantada keklik olmadığını söyleyen Hamzaoğlu, “Bugün yine önemli bir seçimin arifesindeyiz ve hiç kimse biz şu partiyiz biz bu partiyiz diye size oy vermek zorunda değil. Ancak, ahlakımızla, karakterimizle, duruşumuzla, harbiliğimizle, mütevaziliğimizle, değerlerinizle, milletimizin gönlüne girecek ardından yapılacak hizmetleri anlatıp milletin oyunu alacaksınız.

Kimse öküzün altında buzağı aramasın. Seçimi de çantada keklik kimse görmesin. Bu Halk, bardağın boş tarafını da dolu gibi gösterenlere prim vermez vermeyecek.” dedi.

“AK PARTİ’DEN ÖNCE ÇÖP, ÇAMUR VE ÇUKUR VARDI”

22 yıl önceyi hatırlatan Enver Hamzaoğlu, “Şöyle bir hafızalarımızı tazeleyelim: Sayın Recep Tayyip Erdoğan 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmadan önce, İstanbul çöp, çamur ve çukur ile doluydu. İBB Başkanı kimdi? Sayın Nurettin Sözen’di. İSKİ Genel Müdürü Ergün Göknel’in yolsuzluklarıyla İstanbul çalkalanıyordu. Bugünkü Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda kaldığı 4 yıl boyunca İstanbul’u baştan başa imar etti, milletimize hizmet belediyeciliği sundu. Ak Parti, bunca yıl, her yaptığı, büyük başarılara imza atılan hizmetlerini, unutturmamak için gayret göstermeli. Zira hizmetler nedense çabuk unutuluyor.” ifadelerini kullandı. 

“KÜSKÜNLÜKLER GİDERİLMELİ, GÖNÜLLER KAZANILMALI”

Yapacakları seçim çalışması kapsamında konuşan Hamzaoğlu, “Söylediğim gibi önemli bir seçimin arifesindeyiz. Seçim büyük oranda, iki parti arasında geçecektir. Kendisine oy veren, vermeyen ayrım gözetmeksizin herhangi bir nedenle veya unutularak yapılamayan eksiklikler nedeniyle, küsen, darılan vatandaşların gönülleri alınmalı. Biz İstiyoruz ki, ilklere imza atan, hizmetleriyle dolu yıllarını övünçle kutlayan partinin bu minarelerden biri eğri hikayesinde olduğu gibi tüm güzel hizmetlerinin görülmesine engel kalmasın. Eğri sanılan veya göz ardı edilen açıkları varsa kapatılsın, seçimlere gidilen bir zamanda, yapılan hizmetler yara almasın. Kimse de küsüp köşesine çekilmesin. Şahsım ve yaklaşık 150 kişilik çalışma arkadaşlarımla, İstanbul’un yedi tepesine dağılarak, İstanbulu Muradina, Sultangaziyi de Av. Abdurahman'a kavuşturacağız.” diye konuştu. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı