AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yıl da basın emekçilerinin gününü unutmadı. AK Parti Esenyurt organize ettiği kahvaltı programıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Yoğun bir katılımın olduğu kahvaltıda konuşan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, “Esenyurt olarak 94 ruhunu yakalamış bir şekilde yerel seçimlere giriyoruz, heyecanımız çok yüksek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni de Esenyurt’u da kazanacağız” dedi.

İsrail'le ticaretin kesilmesinin ardından ilk açıklama; 'Sürpriz oldu' İsrail'le ticaretin kesilmesinin ardından ilk açıklama; 'Sürpriz oldu'

ÖZER: TEMAYÜLDEN İSMİMİN ÇIKMASI GAYET DOĞAL

Temayülden kendi isminin Esenyurt Belediye Başkan adaylığı için birinci sıradan çıkmasının sorulması üzerine konuşan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, “1990 yılında gördüm Esenyurt’a. Geldiğim gün itibariyle Esenyurt’tan hiç çıkmadım. Buranın büyük bir bölümü tarlaydı. Ben ticaretime toplu taşımayla başladım. Esenyurt’ta ilk tanıştığım insanlar tamamen doğu illerindendi. Bu arkadaşlarımla dostluğum ömrümün sonuna kadar sürecek. Esenyurt’ta benden daha eskiler de var ama nihayetinde hepimiz Esenyurtluyuz. Burada Esenyurtlu kimliğini ön plana çıkarmak lazım sayın İBB Başkan Adayımız Murat Kurum’un da dediği gibi. Temayül konusunda lütfen bana inanın; ben hesapsız konuşurum, temayülle ilgili ne genel merkezden ne de il başkanlığından hiçbir isim öne çıkmadı hala. Bana bir isim veya benim ismim söylenmedi. Benim ismimin ilk sırada çıkması normal çünkü ben 92’li yıllardan Refah Partisi ile başlayıp, Fazilet Partisi’yle devam edip ‘Erdemliler’ hareketiyle başlayan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte AK Parti’nin kurucularından biriyim. 2003-2005 arasında belde başkanı olan bir isimim. Üzücü bir olay yaşadım biliyorsunuz çocuğumu kaybettim ve siyasete biraz ara verdim. Sonrasında yine devam ettim ve temayülde çıkmam gayet doğaldır. Ancak temayülde öne çıkmak yeterli değildir adaylaşmak için. Hem il başkanlığımız hem genel merkez hem de Cumhurbaşkanımızın ekibi anket yapıyor. Kanaat önderleriyle 3 aydır konuşuluyor. Kahvehanelerde kimi görmek istersiniz diye soruluyor.” diye konuştu.

“ADAYIMIZIN ESENYURT İÇİNDEN OLMASINI İSTERİZ”

AK Parti Esenyurt Belediye Başkan adayının Esenyurt’un içinden bir ismin olmasını dilediklerini ancak kim olursa olsun aynı gayretle çalışacaklarını ifade eden Özer, “İlçe başkanı olduğumda 2019 seçimlerinin kaybıyla alakalı bir söz aldım. Adayımız dışarıdan geldi algısı adayımıza haksızlık olur. Adayımız çok kıymetliydi, Esenyurt’a çağ atlatacak bir adayımızdır. Ama algıları yönetemezseniz olguların önüne geçer bu durum. Esenyurt’un evladı olarak yola çıkan şu anki başkanın bir projesi yoktu vatandaş seçti, başımızın gözümüzün üstüne. Biz Esenyurtlu olmasını istiyoruz adayımızın. Temayül için tüm aday adaylarımızı çağırdık, oy kullanacak arkadaşları da çağırdık. Aday adaylarımız çıkıp kendini tanıttı. Ben dedim ki nihayetinde bir kişi aday olacak. Geri kalan diğer arkadaşlarımız da ona söz verdiler. Kaçak olmasın diye kadın kolları, gençlik kolları ve ben dahil mükerrer oy olmaması için önlem aldık. Biz Esenyurt’ta kazanacak kriterleri açıkladık. Farklı isimler çıktı. Kim aday olursa olsun biz 24 saat çalışacağız. Sadece Esenyurt’taki adayımızın kazanacak bir aday olmasını istiyoruz. Heyecanımız var, gayretimiz var. 31 Mart gecesi AK Parti adayını koltuğa oturtacağız.” dedi.

 “GECE GÜNDÜZ, YAZ KIŞ DEMEDEN ÇALIŞTIK, ÇALIŞMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ”

İlçe başkanlığı sürecini değerlendiren Özer, “Biz üç yılı doldurmak üzereyiz. Arkadaşlarımızla birlikte ne gecemiz var ne gündüzümüz. Mesela esnaf ziyaretlerini hiç ertelemedik. Yaz kış demeden her etkinliğe katıldık. 31 Mart’ta adayımıza kazandırmak için bunu yapıyoruz. 18 aday adayımız var şu an. Bunların hepsi baş tacımız. İl başkanlığında 3 ay önce bir toplantı yaptık. Aday olacak ilçe başkanlarımız varsa bildirsin dedi il başkanımız. Ben böyle bir isteğimin olmadığını, Esenyurt’ta kazacak bir adayla yola çıkalım dedim. Sonra 39 ilçe başkanımızın tamamı doğal aday adayıdır şeklinde bir anlayış çıktı. Ancak bunun değerlendirmesi anketler, saha çalışması, il başkanlığı ve Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesi sonucu olacak. Bizim anketten çıkma sebebimiz teşkilatta yaptığımız çalışmalarla alakalı. Eğer bize bir görev verilirse tabi ki aday adaylarımızla çalışacağım, başka kimle çalışacağım? 5 bin sandık başkanıyla çalıştık genel seçimlerde. Mahalle yapılanması hiç olmadığı kadar güçlü. 2019’dan sonra seçimi kaybettiğimiz günden itibaren 40 bin yeni üye yaptık Esenyurt’ta. Heyecanımız yüksek. Cumhurbaşkanımızın önünde mutlaka bir isim vardır. Ama hiç merak etmiyorum bu ismi kim olursa olsun baş tacı ederek çalışacağız.” şeklinde konuştu.

ADAYLARIN AÇIKLANMASI İÇİN TARİH VERDİ

‘Adaylar ne zaman açıklanacak?’ sorusunu yanıtlayan AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Harun Özer, “15’inde büyükşehirler, Ankara dahil, açıklanacak. 20’sinde ilçeler açıklanacak. 20’si ile 30’u arasında açıklanacak. Çünkü hakikaten zor bir süreç. 2019’daki hataların tekrarlanmaması için ince elenip sık dokunuyor. Aday ismi açıklanana kadar bireysel olarak saha çalışmanızı yapın ve diğer aday adaylarına zarar vermemek adına hassas olun. Açıklanan ismin de etrafında teşkilat olarak ve diğer aday adaylarıyla birlikte kenetlenmemiz gerekiyor. Ben Esenyurt’a dışarıdan birinin gelmeyeceğini düşünüyorum ama siyasette her şey değişebilir. Ben çok temayülden çıktım ama başka arkadaşımızı değerlendirdiler. Ve belirlenen isme ilk ben sahip çıktım her zaman. Ben teşkilatçıyım. Gençlik kolları ve kadın kollarıyla abi kardeş gibiyiz. Bunun büyük katkısını gördük. 94 ruhunu yakalayan bir Esenyurt teşkilatı ile çalışıyoruz. 31 Mart’ta iddialıyız, kararlıyız. Esenyurt’a hak ettiği hizmeti verecek adayımızı koltuğa oturtacağız.” dedi.

“ESENYURT MURAT KURUM’U BAĞRINA BASTI”

AK Parti İBB Adayı Murat Kurum’la ilgili de yorumlar yapan Özer, “Biz bütün kabineyi Esenyurt’ta topladık. Sayın İBB Adayımız Murat Kurum beyefendiyi de getirdik ve Esenyurt bağrına bastı sayın Kurum’u. Esenyurt dışarıdan gelen insanları bağrına basar. Dışarıdaki olumsuz Esenyurt algısını yıkmamız gerekiyor. Murat Kurum Başkanımız da buradaki programlardan hoşnut olmuştu. Benim özel bir hukukum yok fakat Bakanlığı döneminde Esenyurt’un tapu ve konut mağdurları gibi birkaç kez görüşmüştük. Ben Murat Kurum Başkanımızı severim, sayarım. İsmi açıklandıktan sonra da tüm teşkilat heyecanla karşıladı. Büyükşehiri alacağını düşünüyorum. Esenyurt’tan güçlü bir destek alacak, onu Başkan yapacağız!” ifadelerine yer verdi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı