Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveci, söylediği sözler nedeniyle ülkemizde büyük bir nüfus potansiyeline sahip vatandaşların tepkisini çekti.

Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut, “Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveci’nin Belediye Meclisi’nde kozalakları çingeneler çaldı demesini kabul görmüyoruz. Ne malum kozalakları senin çalmadığın!” ifadelerini kullandı.

DEVECİ’Yİ İSTİFAYA DAVET ETTİ

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveci’nin Belediye Meclisinde sarf ettiği sözler Roman vatandaşları sokağa döktü. Roman vatandaşlar belediye binasının önüne yürüyüş düzenleyerek Belediye Başkanı Ali Kemal Deveci’yi istifaya davet etti. Romanların desteklediği ve Roman vatandaşların sesi olan Güzel Parti Genel Başkanı Hüseyin Akbulut sert açıklamalarda bulundu.

AKBULUT: AKSİ TAKTİRDE CHP’Yİ DESTEKLEMEYECEĞİZ

Akbulut, “Kozalakları sen ve senin adamlarının çalmadığı ne malum, meclis toplantısında kozalakların ihaleye verilmesi için belediye başkanının yaptığı kozalakları Çingeneler çaldı kelimesi yıllardır Roman vatandaşların ön yargıya maruz kaldığının delili ve ispatıdır. Belediye Başkanı olmuş fakat adam olamamış CHP'li Ali Kemal Deveci acilen görevi bırakıp istifa etmelidir. Güzel Parti olarak Burhaniye'de Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve Milletvekilliği seçimlerinde Ali Kemal Cebeci’nin görevi bırakmadığı taktirde Cumhuriyet Halk partisini oy verdirmeyeceğimizi bildirmek isteriz ve bunun için orada ayrı bir çalışma yapacağımızı bildiririz.” dedi.

“NEREDE BİR OLAY OLSA BİZ SUÇLANIYORUZ”

Güzel Parti Genel Başkanı Akbulut, “Roman vatandaşları yıllardır hor görünüyor, küçük gösteriliyor ve dışlanıyor. Roman vatandaşlarımıza yapılan her türlü ayrımcılığa karşıyız. Nerede bir hırsızlık olsa nerede bir olay olsa suçu hemen biz romanlara atılmasını kabul etmiyoruz kabul görmüyoruz. Burhaniye Belediye Başkanı olan zaat başkan olmuş ama adam olamamış. Bizim vatandaşlarımıza bırakın kendi aralarında konuşmasını meclis’te halkın temsil edildiği bir yerde vatandaşlarımıza hırsız demiştir. Suçlamıştır. Kozalanları çingeneler çaldı kelimesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Ne malum sen ve senin adamlarının rant ve çıkar uğruna çalmadıkları?” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı