Şirket, yarışma kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda İnşaat ve Yapı Malzemeleri – Kapak / Ana Sayfa Tasarımı kategorisinde bronz ödül kazandı. Akçansa ayrıca, bağımsız profesyonellerden oluşan uluslararası jüri tarafından Faaliyet Raporu PDF Versiyonu- Entegre Faaliyet Raporu & ESG kategorisinde onur ödülüne layık görüldü.

Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

2010 yılından bu yana sürdürülebilirlik performansını tüm paydaşlarıyla uluslararası standartlarda paylaşan Akçansa, 2022 entegre faaliyet raporu ile Uluslararası ARC Awards’tan iki önemli ödülle döndü.

ABD merkezli MerComm kuruluşu tarafından gerçekleştirilen ve faaliyet raporları alanında mükemmelliği ödüllendiren ARC Awards’a 34 ülkeden 1560 başvuru yapıldı. Akçansa, ‘İnşaat ve Yapı Malzemeleri – Kapak / Ana Sayfa Tasarımı’ kategorisinde bronz ödül kazanırken, ‘Faaliyet Raporu PDF Versiyonu- Entegre Faaliyet Raporu & ESG’ kategorisinde onur ödülünün sahibi oldu.

YANSIMALAR’IN BÜYÜK BAŞARISI

Akçansa Genel Müdürü Vecih Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İlk kez yayınladığımız entegre faaliyet raporumuz ile finansal sonuçlarımızın yanında çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim alanlarında gösterdiğimiz performansımızı ‘yansımalar’ konsepti ile paylaşmıştık. Bu yöndeki çalışmamızın, alanında dünyanın en saygın platformlarından biri olan ARC Awards’ta iki önemli ödül kazanmasından mutluluk duyuyoruz. Başarılı çalışmalarımız önümüzdeki dönemde artarak devam edecek”.

KAPSAMLI BİR FAALİYET İNCELEME

Akçansa’nın 2022 yılına ait ‘Yansımalar’ temalı Entegre Faaliyet Raporu’nda tüm paydaş gruplarının katılımıyla belirlenen öncelikli konu başlıklarına ait performans sonuçlarına yer verildi. Öncelikli konularını daha konsolide bir yapıya taşıyarak 18 başlık altında toplayan şirket, bu süreçte Avrupa Finansal Raporlama Danışma Grubu’nun (EFRAG), şirketlerin çifte önemlilik matrisi oluşturmalarına yönelik hazırladığı dokümanından faydalandı. Yedi ayrı paydaş grubu ile yürütülen çalışmada operasyonları kapsamında çevreye ve topluma olan etkilerinin büyüklüğünü belirleyen Akçansa, üst yönetim kadrosu ile gerçekleştirdiği odak grup çalışmaları ile de öncelikli konularının iş süreçlerine etkisini inceledi. Şirket, 2022 Entegre Faaliyet Raporu ile belirlemiş olduğu öncelikli konuları çerçevesindeki performansını geleceğe dönük bakış açısıyla değerlendirerek paydaşlarına sundu.

Editör: Anıl Kılıçlı