6 kez üst üste belediye başkanı seçilerek kırılması güç bir rekoru elinde bulunduran Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Akgün, geçmişte benzersiz projelere imza atarak çağdaş ve yaşanabilir bir Büyükçekmece yarattıklarını yeni dönemde de bugüne kadar yapılanların yerine yenilerini koymak için yola çıktıklarını söyledi.

KARABAT: CUMHURİYET İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat tanıtımda bir konuşma yaptı. Karabat, şunları söyledi;

"Büyükçekmece’de bir dönem daha Hasan Akgün dönemi istediğini söyleyen Karabat, “Büyükçekmece’ye her geldiğimde şunu hissediyorum; Başka bir ilçe var mı sokaklarında yürürken yüksek binalar değil de mavi gökyüzünü görürsünüz. Burası mutlu insanların kenti. Burası mutluluk şehri. Burayı inşa edenlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin kurucu değerlerine Büyükçekmece Belediyesi sahip çıkıyor. Hasan Akgün’ün bir kez daha kazanması sizler için ve Cumhuriyet için çok önemli.” 

"İBB ADAYLARI NEYİ AÇTIĞINI BİLMİYOR"

Burada depreme karşı yapılan hazırlıklar nedeniyle bir kez daha Hasan Akgün’le devam etmek istiyoruz. Ben tüm bu planlar için Hasan Akgün’ü tebrik ediyorum. Bakın bir açılış yapıyor İBB adayları, nereyi açtığını bilmiyor yanındakilere soruyor. İşte bu kafa karşısında daha planlı programlı insanları yönetici olarak seçmeliyiz.

Bizim için AKP, MHP, CHP önemli değil. Bizim için milletin kendisi, Türkiye’nin ve Cumhuriyetin kendisi önemlidir. Hangi partiden olursa olsun biz emekli, kadın, çocuk insan olarak bakarız insanlara. Sayın Cumhurbaşkanı lütfen herkesin Cumhurbaşkanı olduğunu unutma. Duydum ki İstanbul’u sokak sokak gezecekmişsin. Gezme. İstanbul kararını verdi. Başarılı belediye başkanlarını tekrar seçecek. Onların başarıyla övünen bir Cumhurbaşkanı olun, onlarla yarışmayın. İstanbul gurur duyuyor. Siz de gurur duyun. Biz artık fakirliği değil, zenginliği paylaşmak istiyoruz.

Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor! Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor!

Ekrem İmamoğlu kazanırsa İstanbul kazanacak, Hasan Akgün kazanırsa Büyükçekmece kazanacak. Biz kazanırsak Türkiye kazanacak!

“BÜYÜKÇEKMECE’Yİ BENZERSİZ YAPAN ÖNEMLİ ETKENLER VAR”

Yeni dönem için hayata geçirilecek projelerini bir sunum eşliğinde anlatan Başkan Akgün, 31 Mart seçimlerinde tüm adaylara başarılar dileyerek şunları söyledi: “Büyükçekmece’yi diğer şehirlerden benzersiz yapan önemli etkenler vardır. Kişi başına düşen yeşil alanın 124 metrekarenin üzerinde olması, eğitim, kültür ve sanatın çok üst düzeyde olması bizim için çok önem arz ediyor. Bugüne kadar yaptıklarımızı bundan sonra daha da güçlendirerek yollarını arayacağımızı ifade ettik. Ortaya koymuş olduğumuz projeler daha yeşil Büyükçekmece, daha güçlü eğitim, kültür, sanat ve istihdam yaratıcı şehri kalitesini yükseltici, şehrin marka değerini arttırıcı hizmetlerimizi tamamlamak. TÜYAP Fuar Merkezi Avrupa’nın en büyük fuar ve kongre merkezlerinden bir tanesidir. Avrupa’nın en büyük film platosu Mayıs ayında “motor” diyecek ve ilk çekimlere başlayacak. Avrupa’nın Dünya’nın önemli bir film endüstrisi merkezi de burada Dünya’ya hizmet verecek. Avrupa’nın en güzel ve Türkiye’nin en güzel, en estetik yat limanı ve marinası Büyükçekmece’de yapıldı devam ediyor. Bunların hepsi şehrin marka değerini yükselten ve bu şehre en az 50 bin istihdam sağlayan önemli yatırımlardı. İste bunları daha da güçlendirerek devam etmek, bunların yerine yenilerini koymak için yola çıktık. Kültür, sanat, eğitim, yeşil olmazsa olmazımızdır. Bugün halkımıza bunu anlattık. Allah yolumuzu açık etsin.”

“HEPSİNE İNANCIM TAMDIR”

Başkan Akgün’ün proje sunumunun ardından 2024 – 2029 dönemi Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri tek tek sahneye çağrılarak kamuoyuna tanıtıldı. Meclis üyelerine başarı dileklerinde bulunan Başkan Akgün, “Çok kıymetli Büyükçekmece Ailem, sevgili yol arkadaşlarım. Biraz önce ilk karede görmüş olduğunuz arkadaşlarımızla bugün hala mevcut görev başında olan arkadaşlarımızla yolumuza devam etmek istiyoruz. Allah’ın yardımıyla sizlerin desteğiyle bu ekip İstanbul’umuza, Büyükçekmece’mize çok güzel hizmetler yapacaktır. Hepsine inancım tamdır.” İfadesini kullandı.

“İSTANBUL’U DA BÜYÜKÇEKMECE’Yİ KAZANACAĞIZ”

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, kalan bir aylık süreçte daha çok çalışacaklarını belirterek, partisinin hem İstanbul’da hem de Büyükçekmece’de bir kez daha seçimleri kazanacağını, bundan dolayı da en ufak bir şüpheleri bulunmadığını söyledi.

Editör: Anıl Kılıçlı