14 Mayıs 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri için adaylık süreci devam ediyor.

CHP Başakşehir’in önemli isimlerinden, geçtiğimiz dönemlerde belediye başkanlığı adaylığı ile de faaliyetler gösteren YMMM ve Bağımsız Denetçi Abdulhadi Akmugan, CHP İstanbul 3. Bölge Aday Adaylığını açıkladı.

BAKIR: EN ÇOK ADAYI ÇIKARMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

CHP Başakşehir İlçe Başkanı Deniz Bakır ilk konuşmayı yaparak gündeme dair açıklamalar konuştu ve ilçe olarak bir başarı öyküsü yazdıklarını belirtti. Bakır, Başakşehir ilçe yönetimi olarak aday çıkarmada rekor kırdıklarını söyledi. Bakır, her aday adayı benim, dolayısıyla örgütümün adayıdır dedi.

CHP Başakşehir ilçe binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Akmugan, tarihi bir konuşma yaptı.

AKMUGAN: İKİNCİ YÜZYIL BİZİM YÜZYILIMIZ OLACAK

Tanıtım toplantısında konuşan Akmugan, “Yüz yılda bir gelen yol ayrımlarından birindeyiz. Osmanlı yıkılmıştı. Atatürk gibi bir babayiğit çıktı yeni bir ülke kurdu. Şimdi ise yeni bir yüzyıla giriyoruz.

AKP ve yöneticileri ilk 5 yıl ılımlı İslam sanıldı ki Türkiye bir yere varacak. Onların hepsinin boya ve makyaj olduğu ortaya çıktı. Biz biliyorduk ama bilmeyenler varmış maalesef. Gelinen noktada ılımlı İslam’ın ne menem bir şey olduğu ortaya çıktı. Ne yaptılar? Yolsuzluk yaptılar… Ne yaptılar? Zulüm yaptılar… Ne yaptılar? Hırsızlık yaptılar...

Beşli çeteleri yarattılar, 400 milyarı aşkın kaynak sadece beş firmaya peşkeş çekildi. Özetle şanslarını kaybettiler. İkinci yüzyıldan bahsediyorlar. Bu çağın bizim çağımız olacağına inanıyorum. Sayın Genel Başkanımız çok mücadeleci bir ruhla hareket etti. Millet İttifakı dağılıyor, toparlıyor, dağılıyor, toparlıyor. Birileri bozmaya çalışıyor ama sayın genel başkanımız o sabrı ve zekasıyla ittifakı bu günlere getirdi.

Benim kanaatim bu gelecek yüzyıl bizim yüzyılımız olmalıdır. 1950’den sonra iktidardan uzaklaştırıldık, bizim de hatalarımız oldu. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte hep beraber bu yola omuz vermemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ABDULHADİ AKMUGAN KİMDİR?

25.02.1965 yılında Iğdır’da doğdum.

İlk, Orta ve Endüstri Meslek Lisesi öğrenimimi Iğdır’da tamamladım.

Eskişehir İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden 1986 yılında Derece ile mezun oldum. Daha sonra Muhasebe ve Denetim alanında Tezli Yüksek lisans yaptım. Halen aynı alanda İstanbul’da bir Özel Üniversitede Doktora Çalışmalarım devam ediyor.

1989 yılından itibaren SMMM ve Bağımsız Denetçi olarak çalışmaya başladım.

Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Hak Yeminli Mali Müşavirlik Limited Şirketi ile Denk Bağımsız Denetim A.Ş'nin kurucu ortaklarındanım.

2007-2014 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Türk Vergi Sistemi ve Maliyet Muhasebesi dersleri alanında öğretim görevlisi olarak çalıştım.

2009-2014 döneminde CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyeliği görevini yaptım.

2014-2019 döneminde CHP Başakşehir Ve İBB Belediye Meclis Üyeliği görevini yaptım.

-Aynı Dönem Partimizin Grup Başkan Vekilliği Görevini de Yürütüm.

-Başakşehir Belediyesi Plan Bütçe Ve Denetim Komisyonu Üyelikleri Görevlerini yaptım.

-İBB Denetim Komisyonu Ve Plan Bütçe Komisyonu Görevlerini yaptım.

-İl Ve İlçede Yazdığım Denetim Komisyonu Rapor şerhleri Başta Cumhuriyet ve Sözcü               Gazeteleri olmak üzere birçok basın ve yayın kuruluşunda haberlere konu olarak, dava konusu da olmuştur. (Partimizin yöneticileri tespit ettiğim yolsuzluk bulgularını defalarca meclis kürsülerinde eleştiri konusu yapmışlardır)

BİRİNCİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞIM:

2017 Yılında Başakşehir AKP Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Görevden alınan İBB Bel. Başkanı Kadir Topbaş’ın yerine geçmek için istifa edince CHP Başakşehir Meclis Üyelerinin tamamı tarafından Aday gösterilerek 12 Meclis Üyemizin tamamının oyunu aldım. (AKP’nin ise 25 Meclis Üyesi Olduğu için seçimi Onlar kazandı)

İKİNCİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞIM:

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Belediye Başkan adayı olarak AKP’nin Kalesi denilen İlçede Aday oldum ve %37 Oranında Oy aldım.

Başta Atatürkçü Düşünce Derneği olmak üzere 30 civarı STK’ da üye ya da yöneticilik yapmaktayım. Bu STK’ların bazıları;

- KAISİAD-Kars Ardahan Iğdır San Ve İş İnsanlar Derneği Başkan yardımcısı.

- Dünya Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı

- İstanbul Azerbaycan Derneği Danışma Kurulu Bşk.Yard.

- İstanbul Iğdır Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanlığı.

- Bağımsız Mali Müşavirler Grubu Başkan Y.K.Üyesi

- Bağımsız Denetçiler Derneği Başkan Y

İnglizce Öğretmeni Gülistan Akmugan İle Evli ve 2 Hukukçu çocuğa sahibim var.

Diller: İngilizce, Farsça, Azerice ve Kürtçe.

Editör: Anıl Kılıçlı