İstanbul’un çeşitli semtlerinde hizmet veren Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu yönetimi ve Federasyona bağlı dernek başkanları CHP Başakşehir Belediye Başkan Adayı Abdulhadi Akmugan’ı seçim ofisinde ziyaret ederek desteklerini bildirdiler.

CHP, BİR MİLYON 200 BİN  NÜFUSU YOK SAYMADI

Federasyona bağlı derneklerin başkanlarının ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinden oluşan bazı isimlerin katıldığı toplantıda yapılan açıklamada CHP’nin İstanbul’da yaşayan 1.200,000 nüfusu yok saymadığına vurgu yapıldı. Dernekler adına yazılı açıklamanın okunmasından sonra sırasıyla söz alan dernek başkanları hem kendilerini tanıttılar hem de seçim sürecine nasıl katkı sunabileceklerini dile getirdiler. Açıklamada “Kars-Ardahan-Iğdır illerinden göç ederek, İstanbul ilimizin değişik ilçelerinde yaşamlarını sürdüren yaklaşık 1.200,000 nüfusu yok saymayan diğer siyasi partilerin aksine, bizlerin varlığını gören CHP yönetimine teşekkür ediyoruz.  Bizler de Başakşehir ilçemizde yaşayan Kars, Ardahan, lğdırlılar olarak hemşerimizi sonuna kadar destekliyeceğiz” dediler.

HERGEÇEN GÜN ARA KAPANIYOR

Kendisine destek amaçlı ziyarete gelen hemşerilerine teşekkür eden Akmugan, “Öncelikle çok duygulandığımı ve mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bizler her ne kadar üç il olarak anılsak da , tüm değerlerimizle hala tek ilin evlatlarıyız. Bizler bir babanın iki evladı gibi, evlatlar olarak ayrılıp kendimize ev kurmuşuz ama sonuçta Kars her iki ilinde baba ocağıdır” dedi.

Seçime yönelik çalışmalarından da söz eden Akmugan, şunu çok samimi söylüyorum, start verdiğimiz gün ile şimdiki zaman arasında dağlar kadar fark var. Öncelikle halk bizi tanıdıkça bize doğru geliyor ve birde sizler gibi hemşehrilerimizin bizlere olan yakın ilgisi ve seçimlerde kesinlikle bize oy vereceklerini açık açık söylemeleri sayesinde AKP ile aramızdaki makas gittikçe kapanıyor. Zaten İBB  Adayımız Ekrem İmamoğlu’nun da yaptırdığı ankette aranın kapandığı söylenmektedir. Ve bugün itibariyle siz değerli hemşehrilerimin de desteği yanımızda olduktan sonra yürekten inanıyorum ki seçimi biz alacağız. Halk da bizden yana” dedi.


EBU TALİP CAMİİ CEMAATİNDEN AKMUGAN’A YOĞUN İLGİ

 Ziya Gökalp Mahallesi Ebu Talip Camii gençleri tarafından organize edilen toplantıya katılan Abdulhadi Akmugan, hemşerilerinin kendisine gösterdiği yakın ilgiye teşekkür etti. Akmugan, yaptığı teşekkür konuşmasında “Kars-Ardahan-Iğdır yöresi olarak tüm değerlerimizle biz bir toplumuz. Kısmet olursa 1 Nisan itibariyle Başakşehir Belediye Başkanı olarak ilk ziyaretimi sizlere yapacağım” dedi.  

CELAL KARAALİ-KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi