Basın mensuplarıyla Feriye Beşiktaş’ta bir araya gelen Beşiktaş Belediye Başkanı ve 31 Mart için Cumhuriyet Halk Partisi’nin tekrar Beşiktaş Belediye Başkan Adayı gösterdiği Rıza Akpolat, 5 yıllık görev sürecini ve tekrar seçilmesi halinde yeni dönemin değerlendirmesini yaptı.

‘Beşiktaş Belediye Başkanlığı için bağımsız aday olan Nasuh Mahruki hakkında ne düşünüyorsunuz?’ Sorusunu yanıtlayan Akpolat, Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nasuh Mahruki’nin kendisiyle olan görüşmesine ilişkin bir bilgiyi de ilk kez paylaştı.

AKPOLAT: PARTİLİ OLMAYIP ÖYLE GİBİ DAVRANMAK ETİK DEĞİL

Mahruki’nin adaylığı konusunda ne düşündüğü sorusuna cevap veren Akpolat, “Biz çok partili sistemi ülkeye kazandırmış bir partiyiz. Demokrasiye inanırız. Bizim parti üyeleri açısından çok seslilik önemlidir. Ancak parti üyeleri konusunda önemli bir konuya açıklık getirmem gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partili bir üyenin, kendi adayını değil de bağımsız bir adayı desteklemesi partinin tüzüğü çerçevesinde kesin ihraç suçu işlemektedir. Biz tabi ki herkesin adaylığına saygı duyuyoruz ancak bu bağımsız adayın Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Büyükşehir ile ilçe adaylarını diline dolamadan, onları kullanmadan politika geliştirmesi lazım. Kendisi geçmişte İYİ Parti adayıydı ve son gün aday değişmişti. Daha önceki seçimde Kadıköy’e adaylığı düşünülmüştü ve o dönemki genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Vatan Partisi’ne üye olduğu’ gerekçesiyle adaylaştırmamıştı. ‘Ben CHP’ye oy verdim, CHP’liyim’ gibi sözlere gerek yok. Bağımsız aday olarak devam etmelisin. CHP adayını belirlemiştir. Vatandaş da gerekeni yapacak. Bizi ilgilendiren tek konu partili olmayıp, partili gibi davranmak. Ben 16 yaşımdan itibaren gençlik kolları dahil parti içinde görev verilen her kademede çalıştım.

Biz burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin sayesinde bu koltuklarda oturuyoruz. İnsanlar seçimde gelip pusulayı açtıklarında Altı Ok’a bakıyor benim suratıma bakarak oy vermiyor.” dedi.

İLK KEZ AÇIKLADI; “AFAD’I KABUL ETMEDİ, BAKANLIK İSTEDİ”

Kendisiyle olan bir görüşmesini de ilk defa burada açıklayan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, “Biz kendisine İBB’de afetle ilgili kurumlarda yönetici pozisyonu teklif ettik ancak kabul etmedi ve bağımsız adaylığına devam etti. Ayrıca kendisi Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsaydı AFAD Başkanı olacaktı. Belediyeye çağırdım ve konuştuk. Ben bunu ilettiğimde bana düşüneyim dedi. Sonra dönüş yaptı ve dedi ki; ‘ben AFAD’ı yönetemem. Afet İşleri Bakanlığı kurulsun ben de bakan olayım.’ Süreç tamamen böyle gelişti.

Bağımsız Beşiktaş Belediye Başkan Adayı Nasuh Mahruki

Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı! Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı!

Birçok partide adaylık denemiş olmamış. CHP’de de olamamış. Sonra benim mesleğimle ilgili ‘müteahhitten başkan olmaz’ demiş. E Peki Ekrem İmamoğlu ile niye birlikte iş yapıyorsun? Niye ‘onu destekleyeceğim’ diyorsun? Keşke yapacaklarını anlatsa.” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı