CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'la birlikte Roman vatandaşlarca Beylikdüzü'nde düzenlenen dayanışma gecesine katılan Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Oğul Aktuna , Roman vatandaşlara destek sözü verdi. Roman vatandaşların "Artık seçen değil, seçilen de olacağız" sloganın damgasını vurduğu Roman dayanışma gecesinde, Roman asıllı meclis aday adayları da tanıtıldı.

"BAKIRKÖY KÜLTÜR MOZAİĞİ OLACAK"

Geceye katılan 2 bin 500 Roman vatandaşına hitaben konuşan Oğul Aktuna, Roman vatandaşları herzaman kendisine yakın hissetiğini belirterek "Eğer Belediye Başkanı olursam hiç kimseyi ayırmadan herkese eşit mesafede olacağım. Adresiniz belli olacak. Marmara Roman Dernekleri Federasyon Merkezi'ni Bakırköy'e taşıyarak temsil edilmeniz ve bütünleşmeniz konusunda destek olacağım. Amacım Bakırköy'ü kültürler mozaiği haline getirmek" diye konuştu.

ROMAN DA MUTLU OLMALI

Siyasetin insanların yaşamlarını kolaylaştırması gereken bir kurum olduğunu söyleyen
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ise "Romanlar da bu ülkenin eşit yurttaşlarıdır. Ülkemizdeki insanların geneli mutsuz. Bu mutsuzlukta muhalefetin payı olsa da en büyük sorumlu iktidardır. Roman vatandaşlarımızın mutluluğu için elimizden geleni yapacağız" dedi.Roman sanatçı Tarık Mengüç'ün sahne aldığı Beylikdüzü'ndeki Işıldak Kültür Sarayı'ndaki Roman dayanışma gecesine, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Bayram Ali Çeşmeci, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Büyükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Mehtap Tazegül, Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Osman Çelikkol ve Dr. Mustafa Melek ile Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Handan Toprak da katıldı. 

Editör: Haber Merkezi