Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nin tamamen dolduğu anma konserini Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşi Sibel Doğan Yüksel ile birlikte takip etti. Başkan Yüksel; anma konserinde yaptığı konuşmada, “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Salonun koridorlara varana dek tamamen dolduğu konserde sahneye önce Kemal Esen’in şefliğinde Kartal Türk Halk Müziği Topluluğu çıktı ve Âşık Veysel’in unutulmaz eserlerini koro olarak yorumladı. Merhum sanatçının türküleri, salonu dolduran Kartallılar tarafından hep bir ağızdan söylendi.

Ardından ünlü bağlama sanatçısı Cengiz Özkan sahneye çıkarak kulakların pasını sildi ve ünlü ozanın türkülerine bir kez daha can verdi.

Âşık Veysel’in ölümü sırasında çocuk olduğunu, evlerinde adeta kıyamet koptuğunu ve herkesin ağladığını belirten Özkan, ozanın türküleriyle yaşamaya devam ettiğini vurguladı. Zaman zaman tüm salonun eşlik ettiği konserde Veysel’in Uzun İnce Bir Yoldayım, Benim Sadık Yârim Kara Topraktır, Güzelliğin On Par’ Etmez ve daha birçok ünlü eseri, hep bir ağızdan söylendi.

Plaket ve çiçek takdim edildi


Türk Halk Müziği'nin usta ismi Âşık Veysel Şatıroğlu'nun vefatının 51. yıl dönümü anısına düzenlenen konserde verilen kısa bir arada Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, SİDAD Başkanı Nazife Hüner ile birlikte sahneye çıkarak sanatçı Cengiz Özkan'a ve koro şefi Kemal Esen’ plaket ve çiçek takdiminde bulundu.

Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı! Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı!

“Geleneği yaşatan sanatçılarımız iyi ki var”

Takdim töreninin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı, yoğun bir seçim çalışması döneminin yaşandığını belirtti. Enerjisini yenilemek için konsere geldiğini ve o kadim türküleri dinlediği ifade eden Başkan Yüksel,  “Âşık Veysel’in geleneğini sürdüren sanatçılarımız iyi ki varlar. Onlara hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in eşi Sibel Doğan Yüksel ile birlikte izlediği konsere; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları MYK Üyesi Nejla Erdem, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yerel sanatçılar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Editör: Yusuf Hakkı Doğan