Yerel seçimlere sayılı günler kalırken büyükşehir, il ve ilçelerde belediye başkan ve meclis üyelikleri için peşi sıra aday adaylıkları açıklanmaya başlandı. İstanbul’un yeni kurulan belediyelerinden biri olan Ataşehir Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı için Av. Oktay Özer de başvuruda bulundu.

ÖZER: İKTİDAR KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ RANT ARACI HALİNE GETİRDİ

1992 yılında Sivas, İmranlı’da doğan ve Marmara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi mezunu olan Özer, arabulucu ve serbest avukat. Aynı zamanda İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde tıp hukuku alanında yüksek lisans yapan Özer, kentsel dönüşüm ve deprem öncelikli çalışacağını ifade ettiği adaylık konuşmasında şunları söyledi:

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

“Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan imar sorunu, kentsel dönüşüm konusunda da büyük bir engel teşkil etmektedir. Deprem gerçeğiyle yüzleşmek zorunda kalan vatandaşlarımız, yaşadıkları yerlerin güvenli ve yaşanabilir olmasını istemektedir. Ancak iktidarın kentsel dönüşüm adı altında yaptığı yasal düzenlemeler, bu talebi karşılamaktan çok uzaktır. İktidar, kentsel dönüşümü, kent ve barınma hakkını, sosyal ve kültürel değerleri, çevre duyarlılığını göz ardı ederek, kentsel rant için bir araç olarak kullanmaktadır. Bu durum, hem kentlerimizin hem de vatandaşlarımızın zararına olmaktadır.”

“İKTİDARIMIZDA TÜM ÜLKEYİ AYNI ANLAYIŞLA YÖNETECEĞİZ”

Kentsel dönüşüm projelerini CHP’li belediyelerin başarıyla yönettiğini ve bunu iktidara gelindiğinde tüm ülkeye yayacaklarını söyleyen Özer, “Biz CHP olarak, kentsel dönüşümü, afet riskine karşı ciddi bir hazırlık niteliğinde görmekle birlikte, daha büyük kapsamda konuyu ele almaktayız. Yaşanabilir konutlar, doğa, sosyal ve kültürel alanlar, yani geleceğimizin, çocuklarımızın yaşam standartlarını yükseltmek de önemli görevlerimizdendir. Yerinde ve toplum yararına dönüşüm konusu da olmazsa olmaz ilkelerimizdir. Bu ilkeler doğrultusunda, belediyelerimiz, kentsel dönüşüm projelerini başarıyla yürütmektedir. İktidarımızda da her bölgenin ihtiyaçlarına göre ama ana ilkelerimizden sapmadan tüm ülkemizde aynı anlayışı egemen kılacağız.

Kentsel dönüşüm, sadece teknik bir mesele değil, aynı zamanda siyasi bir meseledir. Bu nedenle, kentsel dönüşüm konusunda, iktidarın yanlış politikalarına karşı, halkımızı bilinçlendirmek, haklarını savunmak, alternatiflerimizi anlatmak bizim görevimizdir. Kentsel dönüşüm, kentlerimizi ve yaşamımızı ilgilendiren bir konudur. Bu konuda, hep birlikte mücadele etmeliyiz. Kentsel dönüşümde, CHP’nin modeli, Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm’dür. Bu modeli, her platformda dile getirmeli, halkımızın desteğini almalıyız. Unutmayalım ki, kentsel dönüşüm, kentlerimizin ve ülkemizin geleceğidir. Bu geleceği, CHP ile birlikte inşa edelim.” diye konuştu. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı