Sanatseverler Buluşuyor: Beylikdüzü'nde Ali Aliyev Sergisi Açıldı! Sanatseverler Buluşuyor: Beylikdüzü'nde Ali Aliyev Sergisi Açıldı!

Siyasiler tarafından 10 Kasım Atatürk’ü anma mesajları gelmeye devam ediyor. Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Hukuk Komisyonu Başkanı ve aynı zamanda CHP Grup Sözcüsü Av. Seval Adalı Taşlıçukur da Kasım ayı meclis toplantısında önemli bir konuşmaya imza attı.

Taşlıçukur, Atatürk’ün sadece bir liderin ötesinde vizyonerliği ve dahiliği gibi farklı özelliklerine dikkat çekerek şunları söyledi;

“10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkânlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle, bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna liderlik ederek, milletimize aşıladığı kurtuluş azmi ve cesaretiyle istiklal ve istikbal yolunda her türlü engelin nasıl aşılabileceğini göstermiştir.

10 Kasım sadece bir lideri değil aynı zamanda bir devrimciyi, bir öğretmeni, bir vizyoneri ve bir dahiyi anma günüdür.

Atatürk, kayıtsız şartsız millet egemenliğine dayalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmış ve  “Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet değerleriyle sonsuza kadar yaşayacaktır.” Fidan Uğur/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı