Avcılar için gelecek dönem İBB ve Avcılar Belediyesi projelerinin anlatıldığı buluşmaya halkın ilgisi büyük oldu. Buluşmayı takip edenler Avcılar’da sıra dışı bir heyecan olduğu yorumlarını yaptı.

ÇAYKARA: AVCILAR YAŞAMIN MERKEZİ OLACAK

Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve geçmiş dönem Avcılar belediye başkanlarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında İmamoğlu’nun “israfı bitiren, hizmeti getiren” halkçı belediyecilik anlayışının kendileri için örnek olduğunu belirterek “gelecek dönemde de belediye kaynaklarının yandaşlara değil, halka hizmet için kullanılacağını, tüm belediye hizmetlerinin bire bir Avcılar sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak şekilde kurgulanacağını ve Avcılar’ı “yaşamın merkezi” yapacaklarını söyledi.

Dezavantajlı çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve engelliler gibi kırılgan gruplar için geliştirilen projelerini anlatan Çaykara, Avcılarlılar’dan büyük alkış topladı.

Konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Avcılar’da gerçekleştirdiği rekor sayıda proje ve İBB ile birlikte gerçekleştirilecek yeni işbirliklerinden bahsederek bitiren Çaykara’ya Erkem İmamoğlu’ndan da büyük destek geldi.

İMAMOĞLU: ÇOK BAŞARILI OLACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM

İmamoğlu’ndan Bakırköy ziyareti; Yatırımlar tamamlandı İmamoğlu’ndan Bakırköy ziyareti; Yatırımlar tamamlandı

Çaykara’nın ardından “Her şey çok güzel olacak. Tam yol ileri” sloganlarıyla sahneye çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “Milletçe, çok güzel işleri Avcılar'a, İstanbul’a hep birlikte üreteceğiz. Utku Caner Çaykara, benim genç, pırlanta, mühendis arkadaşım, kardeşim. Utku Caner Çaykara'yla çok güzel bir dönemi, hep birlikte var edeceğiz. Utku Caner Çaykara kardeşimin çok başarılı olacağını yürekten inanıyorum.” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin gelecek dönemde Avcılar ve çevresinde gerçekleştireceği projeleri anlattı.

Avcılar haklının büyük coşkuyla karşıladığı İmamoğlu ve beraberindeki CHP genel başkan yardımcısı İstanbul milletvekili Özgür Karabat, parti meclis üyeleri Ozan Işık ve Cem Aydın, CHP İstanbul il Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul milletvekili Engin Altay, CHP gençlik kolları genel başkanı Genç Osman Killik buluşmanın ardından alandan ayrıldı.

UTKU CANER ÇAYKARA KİMDİR?

1991 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Sivas Hafik’lidir. İlkokul, Ortaokul ve Lise eğitimlerinden sonra, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Daha sonra İş Sağlığı ve Güvenliği ardından İşletme Yüksek Lisans eğitimlerini tamamladı.

2015 yılında CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, 2016’dan bu yana CHP Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Gençlik kollarındaki görev süresi boyunca Türkiye’nin 81 ilinde aktif saha çalışmalarında bulunmuştur. 

2023 Genel Seçimlerinde İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı oldu. Bölgenin 13 ilçesinde çalışmalar yaptı.

Ticaret hayatında, endüstriyel ürün tasarımı ve imalatı alanında faaliyet göstermektedir. Aynı alanda danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bu çalışmalarının yanı sıra birçok Sivil Toplum Kuruluşu ve Meslek odalarında aktif görev almaktadır

Editör: Anıl Kılıçlı