İyi Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Ülkü Ayaydın Yaşam Medya Grubumuzu ziyaret etti. Ayaydın’ı Yaşam Medya Grup Başkanımız Celal Karaali, Genel Koordinatörümüz Sümeyra Duğan ve  Haber Müdürümüz Tayfun Ercan misafir ettiler.

Partisinin geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı olağan kongrede aday olmayarak Bakırköy İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Ayaydın, milletvekili aday adayı oldu. İYİ Parti’nin büyükşehirlerde yaptığı temayül yoklamasından başarılı sayılabilecek bir sonuçla çıktı. Üçüncü bölge ilçelerine üye olan teşkilat mensuplarının 3769’unun 597’sinin oyunu alarak 120 aday adayı arasında 15. Sıra yer aldı. Ayaydın kadın adaylar arasında ise en çok oy alan ikinci isim olmuştu.

“YÜZDE 25-30 İLE BİRİNCİ PARTİ OLACAĞIZ”

Aziz Yeniay: Küçükçekmece’de sandıklara sahip çıkmalıyız Aziz Yeniay: Küçükçekmece’de sandıklara sahip çıkmalıyız

İyi Parti milletvekilliği sıralamasında kendisine 12. sırada yer verildi. Milletvekili seçilebilmesi için partisinin üçüncü bölgede en az %25 oy alması gerekiyor. Ülkü Ayaydın bunun mümkün olduğunu düşünüyor. Ayaydın,  “Seçimin ardından en yakın zamanda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçildiğinde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Başbakan olacak. Dolayısıyla biz birinci parti olacağız. Buna yürekten inanıyoruz.  Türkiye’nin şuan ki siyasi ikliminde birinci partinin %25-30 arasında oy alacağını düşünürsek 14-16 milletvekili çıkarmamız mümkün. Çünkü seçmen AK Parti’den vazgeçti. Milletimiz daraldı, bunaldı, sıkıldı. Yakın siyasi tarihimizde hiçbir zaman milletin alım gücü bu denli düşmemişti.  Pazarda tezgaha, markette rafa bakıp geçen insanımız yanı başında her zaman İyi Parti kadrolarını gördü. Ak Parti’den vazgeçen milletimiz Sayın Meral Akşener’i umut bildi. Seçmen  ‘TBMM’de sözün sahibi İyi Parti olsun’ diyecek. Bize düşen milletimize mahcup olmamak. ” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.  

“KABULLENMENİN ZAFİYET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Milletvekili seçileceğine inanması rağmen temayül yoklamasında aldığı sonuca üzüldüğünü söyleyerek özeleştiride bulunan Ayaydın, “Temayüllerin kendi içerisinde çeşitli dengeleri olduğunu biliyorum. Beni Ülkü Ayaydın yapan kazanımlarımın üzerinden bir strateji kurmuştum. Farklı davransaydım çok daha fazla oy alabileceğimi gördüm. Geriye dönüp baktığımdaysa teşkilat mensuplarımızla daha fazla gönül bağı kurabilirdim. Çok daha fazla insana kendimi ifade edebilirdim. 120 kişi arasından 15. olmanın başarı olduğunu söylüyorlar. Ama ben partim içinde ipi göğüslemeyi hedeflemeyen, elde ettiğimi yeterli gören biri olursam nasıl iktidar mücadelesi vereceğim. Kabullenmenin azim ve kararlılıkta zafiyet olduğunu düşünüyorum.” Dedi.

“KADINA AYRICALIK TANINMASI ŞEKLİNDEKİ KANIYI REDDEDİYORUM”

Kendisini takdir etmek amacıyla yapılan bir değerlendirmeden ise rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ülkü Ayaydın, “Pek çok kadın aday arasında ikinci olmamın önemli bir başarı olduğunu söyleyen pek çok tebrik aldım. Ama ben siyaseti kadın-erkek kategorisine ayrıştırarak yapmayı doğru bulmuyorum. Kadın olmamı avantaj veya dezavantaj olarak görmüyorum. Toplumdaki kadına ayrıcalık tanınması gerektiği şeklindeki kanıyı reddediyorum. Partimde yöneticilik yaptım. Bakırköy İlçe Başkanıydım. Yani bir kadın olarak değil, ilçe başkanlığını yeni bir hizmet alanı için sonlandırmış bir insan olarak temayülde yer aldım.  Şimdi de 12. Sıradan meclise gireceğim. Bölgemdeki arkadaşlarım bir çalışıp halkımıza ve partimize hizmet ediyorsa ben iki çalışacağım. Kadın olduğum için değil İstanbulluların gönlüne girerek, partililerimin emeğime saygılarını kazanarak bir dahaki seçimde de o temayüle gireceğim. İyi Parti milletvekili olarak bir sonraki temayül benim karnem olacak” diye konuştu. Serkan Horuz/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı