31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Aziz Yeniay, seçim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yine seçim çalışması yaptığı sırada gerçekleştirdiği bir dernek ziyaretinde yaşanan olay ülke gündemine girmişti. Yapılan saldırı sonucunda yoldan geçen bir vatandaş ağır yaralanmış, soruşturmanın sürdüğü olaya ilişkin birçok yorum yapılmıştı.

Bugün Halkalı Elite World Grand Hotel’da bir basın açıklaması yapan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, olaya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi! Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi!

YENİAY: BANA SUİKAST HAZIRLIĞI OLDUĞU BİLGİSİ VERİLDİ

Aziz Yeniay, saldırıdan bir gün önce yine seçim çalışması kapsamında ilçede yaptığı temaslar sırasında bir vatandaşın kendisine yaklaştığı ve kendisine yönelik bir suikast girişimi potansiyelinin olduğunu ifade ettiğini söyledi. Yeniay, “Bir vatandaşımız bana yaklaştı ve sizi çok seviyorum başkanım, lütfen bu iki mahalleye gelmeyin size uzun namlulu silahlarla ve hatta roket atarla bir saldırı girişiminde bulunabilirler dedi. Ben tabi ki bu söylemlere prim vermemek gerektiğini bilerek geçiştirdim ve yoluma devam ettim ancak hemen ertesi gün yaşanan saldırının ardından bunun ne kadar önemli bir detay olduğunu fark ettik.” ifadelerini kullandı.

“BİZ DAHA ALANDAYKEN OLAYI AYDINLATANLAR OLDU”

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının yaptığı açıklamaları hatırlatan Yeniay, “Biz daha olay yerindeyken ve oraya emniyet, devlet intikal etmeden belediye başkanları peş peşe açıklamalar yaparak olayın hükmünü verdi. Adli bir olay olduğunu söylediler. Size adli olay olduğu bilgisini kim verdi? Emniyetin daha olay yerine gelmeyip, hiçbir bilgisinin olmadığı anda size bu bilgileri kim verdi?” dedi.

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Yeniay sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu açıklamayı ‘bu olaydan nemalanıyorlar’ algısına karşı bir ihtiyaç hali gereği yapıyorum. 10 yıllık belediye başkanlığı yaptığım ilçemde bu tür olaylar tertiplememe gerek yok. Zaten sokaktaki vatandaş ‘başkanım neredesiniz, bizi kimlerin eline bıraktınız?’ diyerek dert yanıyor. Beyler, korkunun ecele faydası yok. Yolcusunuz ve zaten eşyalarını hazırlamaya başlamışlar. Biz de saldırılara rağmen daha kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz ve giremezler denilen her noktaya girip, sıkılmadık el bırakmayacağız.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı