31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Siyasilerin seçim çalışmaları tüm hızıyla sürerken, AK Parti de 2019’da Cumhuriyet Halk Partisi’ne kaptırdığı belediyeleri geri kazanma hesabı yapıyor. Özellikle İstanbul’da belirleyici bir ilçe olan Küçükçekmece’de AK Parti’nin Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Aziz Yeniay Küçükçekmece Osmanlı Davet Salonu’nda Kafkas Artvin Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği kahvaltı organizasyonunda kamuoyuna seslendi.

Yeniay, 2004-2014 arasındaki 10 yıllık Küçükçekmece Belediye Başkanlığı görevinde yaptığı hizmetlerle projeleri hatırlatarak ilçenin 2014’te bıraktığı seviyeden daha geriye gittiğini ifade ediyor. Yeniay aynı zamanda geçen sürede 2014’teki bilgilerinin de üstüne koyduğunu ifade ederek güncellenmiş bir şekilde 2024’te daha fazlasını ilçeye kazandırmak adına yola çıktığını vurguluyor.

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Kafkas Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Şahin Altun katılımcıları selamlayarak herkese geldiği için teşekkür etti. Altun, “Aziz Başkanımızın daha önce yaptığı hizmetlere yenilerini aynı şevkle ekleyeceğine inancım tamdır.” dedi.

SARISOY: KÜÇÜKÇEKMECE’MİZ AZİZ BAŞKANINI BEKLİYOR

Kahvaltıda konuşan MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, “Aziz başkanımızı zaten anlatmaya gerek yok kendisi 400’e yakın eserle Küçükçekmece’ye damga vurmuş bir isimdir. Ama beklenen büyük İstanbul depremi için Murat Kurum ile Aziz Başkanımızla birlikte hızlı bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor. Biz siyaseti ülkemizin refaha ulaşması için yapıyoruz.

Son zamanlarda yaşanan hadiseler bizi yıldırmayacak. Aziz Başkanımız bize sayın Cumhurbaşkanımız tarafından emanet edildi. Yalnız bırakmayacağız. Küçükçekmece’miz Aziz başkanımızı bekliyor.” dedi.

ŞAHİN: KÜÇÜKÇEKMECE’DE DE İSTANBUL’DA DA İKİNCİ AK PARTİ DÖNEMİ BAŞLAMALI

Katılımcıları selamlayarak konuşmasın başlayan AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin, “Bugün seçime 43 kaldı. Geriye bakmaya gerek yok. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımızı yeniden seçtik. Şimdi 31 Mart’ta yeniden İstanbul, yeniden Küçükçekmece diyeceğiz. Aziz başkanımızın vizyonunu herkes biliyor. Türkiye yüzyılında Küçükçekmece’de de İstanbul’da da ikinci AK Parti dönemi başlamalı.” ifadelerini kullandı.

YENİAY: KÜÇÜKÇEKMECE’MİZ GÖRDÜĞÜ GÜNDEN GERİ KALDI

Geçmiş dönem hizmetlerini hatırlatarak konuşmasına başlayan AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, “Burada 10 yıl görev yapmanın bizde farklı bir mutluluğu ve gururu var. Sokağa çıktığımızda neredeyse 3 vatandaştan 1’i bizi “Nerede kaldınız?” diye karşılıyor. Allah kimseyi gördüğü günden geri bırakmasın. Küçükçekmece’miz gördüğü günden geri kaldı. Biz bu kadar eseri Rabbimin yardımıyla yaptık. Biz bir adım attık Rabbim 100 adımlık ödül verdi. Küçükçekmece gayretimizin ödülünü aldı. Bazen unutabiliyoruz; belediye başkanlığı binasını da Yahya Kemal gösteri merkezini de biz yapmıştık. Gençler “Onu da mı siz yaptınız?” diyorlar. Yapılan her eser bize ait. Gelenler misafir. 10 yılda 400’den fazla eser tamamlamak biraz akla ziyandır. Biz bir kere toplu bir açılış yaptık. Hepsini tek tek yapsaydık çünkü bitmeyecekti açılış törenleri.” dedi.

“BİR AYAKLARI PENSİLVANYA BİR AYAKLARI KANDİL’DE OLANLARA 2 BİN OY BİLE ÇIKMAZ”

Geçtiğimiz günlerde bir dernek ziyareti sırasında meydana gelen olayla ilgili konuşan Yeniay, “Bize yönelik saldırının gerçekleştiği gün Türkiye’nin yetmediği, bir ayağı Pensilvanya’da bir ayağı Kandil’de olan zatı muhterem de burada bir açılış yapıyordu. Neyin açılışı biliyor musunuz? Kadir Topbaş’ın yaptığı Halkalı Şehir Stadyumu’nun açılışını yaptı. Kadir Topbaş ağabeyimizin eliyle yaptığımız stadyuma 2 bin kişi toplamışlar. Bunlar da İstanbul’un tamamından gelmiş sanırım çünkü Küçükçekmece’den 2 bin oy çıkacağını düşünmüyorum o partiye. Suni çim biliyorsunuz halıdır. 10 yılda eskidi tabi. Suni çimi değiştirme başarısı gösterdiler. Bir devlet töreniyle suni çim değiştirme töreni yaptılar. Koca İstanbul ne hallere geldi… Temel atmama törenleriyle başlayanlar, açılış yapamayanlar çaresizlik içinde eski eserleri kullanıyorlar. Mevlana’nın sözünü hatırlatmak isterim; Tarlada izi olanın hasatta yüzü olur diye. Bunlarda o yüz yok.

Bir saldırı gerçekleşti, bir kızımız yaşam mücadelesi veriyor. Yoğun bakımda uyutuluyor kızımız. Dua ediyoruz iyileşmesi için. Henüz devlet olay yerine gelmeden, savcılık, emniyetin bir tespiti yokken iki zatı muhterem beyanatta bulunuyor. “Efendim bu bir siyasi saldırı değil, adli bir olaydır.” Biz de sorduk; Bu beyanatı verenler, bu bilgiyi nereden aldınız? Biz henüz olay yerindeyiz. Mahalleden ayrılmamışız. Ateşin nereden edildiğini bile bilmiyoruz. Diyorum ki hangi dağı aradınız da biz yapmadık dediler. Yoksa okyanus ötesini mi aradınız? Hangi sokak çapulcusunu aradınız ve onların da yapmadığını öğrendiniz. Yoksa bir şey biliyorsunuz da başka yere mi yönlendirmeye çalışıyorsunuz diye detaylı sorular sorduk. Çıt yok. O gün bugündür kayboldular. Sağır ve dilsizler. Az önce dedim ya bunlarda yüz yok diye. Utanacak, arlanacak yüz yok. Cevap beklememizin bir anlamı da yok. Arsızı utandıramazsın der anam.” diye konuştu.

“400’DEN FAZLA ESER VE BORÇSUZ BIRAKTIĞIMIZ BELEDİYE, ŞU AN ESERSİZ VE BORÇLU”

Küçükçekmece Belediyesi ve İBB yönetimine yüklenen Yeniay, “Buraya gelmemizin iki nedeni var; yüzleri aşınmış olan, kaynakları nereye verdiklerini bilmediğimiz kişilerden burayı ve İstanbul’u almak zorundayız. Bu bir vatan borcudur. 400’e yakın eser yaptık buraya. Bir dünya borçlu belediyeyi aldık. 10 yılın sonunda ne yaptık? Bu kadar eserle birlikte belediyeyi borçsuz şekilde devrettik. Geldik ne bulduk? 980 kişiyle devrettiğimiz belediye 4 bin kişi olmuş. Tahmin edersiniz kimlerin istihdam edildiğini. Geride bıraktıkları bir eser var mı? Bir tane eser bilen, duyan var mı? Peki ne var? 2 milyar borç var. Ben soruyorum; Kime hizmet ediyorsunuz, nereye aktarıyorsunuz? Aynısı İstanbul için geçerli. 8 bakanlığın bütçesinden daha büyük İBB’nin. Peki İstanbul’da 5 yılda ne yapıldı? 280 km metro yapılması gerekirken 8.6 km metro yapıldı. Borç onlarca milyar dolara çıkmış. Bugünlerde de oluk oluk derneklere, şahıslara para aktarıyorlar. Burada hizmet etmemeye yemin etmiş olanların elinden belediyeyi almak boynumuzun borcudur.” dedi.

“ÖNCELİĞİMİZ KÜÇÜKÇEKMECE’DE RİSKİ SIFIRLAMAK”

Beklenen Marmara depreminin bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini vurgulayan Yeniay, “Beklenen Marmara depremi milli güvenlik sorunudur. Bu riski mutlak suretle bertaraf etmek zorundayız. Gecemizi gündüzümüze katarak buradaki riskli yapılardan bölgeyi arındırmamız gerekiyor. Şu an yönetilebilir bir risk seviyesinde değiliz. Sadece canımızı almakla kalmayacak, ülkemizin üniter yapısını tehdit eden bir tehlike Marmara depremi. Doğal afetlerin doğal tarafı doğal ama afet kısmı bizim yaptıklarımızın sonuçlarıdır. İstanbul’u ve Küçükçekmece’yi tekrar masaya yatırdık. Vizyon master planı yaptık. Her mahalleyi ayrı ayrı ele alıyoruz. Her mahallenin ayrı kimliği olacak. Meydanların etrafında toplanacak caddeler haline gelecekler. Kentler AVM’ler değil, meydanlar ve bulvarlardır. Şehircilik ilkesine aykırıdır AVM’ler. Önümüzdeki 15 yılı planlıyoruz ve ilk 5 yılın sonunda tek bir riskli yapı bırakmayacağız. Ciddi bir çalışma süreci bizi bekliyor. Bilimin ışığında, bilen insanlarla bu sistemi oluşturmak zorundayız. Bizim birkaç yıl daha kaybedecek zamanımız yok. Gelir gelmez başlamak zorundayız. Burada başka bir tarih yazacağız. 2014’te gittiğimiz gibi değiliz. Bugün başka bir dünya var. Bilgi de değişkendir. Eski bilgilerimizle yönetemeyiz. Her gün kendimizi yenilemek durumundaydık ve kendimizi güncelledik.” ifadelerine yer verdi.

“KÜÇÜKÇEKMECE’DEN YENİ SANCARLAR, BAYRAKTARLAR ÇIKARACAĞIZ”

Projeleri hakkında konuşan Yeniay, “Kuracağımız sistem hesap verir ve şeffaf olacak. Bir disiplin üzerinde yürüyeceğiz. Eğitimi, gençliğimizi, ev hanımlarımızı ele alacağız. Buralara mutlak suretle destek olmalıyız. Ekonomik sıkıntı içinde olan ailelerimize destek vereceğiz. Alım garantili el emekleri istiyoruz. El işi yapıp aile bütçesine katkı sağlayacak annelerimiz. Bizim belirleyeceğimiz standartlarda üretilecek ürünleri buradaki pazarlarımızda ve online olarak ihracat dahil satışını yapacağız. Sokakta bir çocuk bırakmayacağız tamamını himayeye alacağız. Halkalı’da eski Ziraat okulunun altında bir yer var, oradaki caminin arkasında 50 dönümlük bir arsa var. Orada bilim ve gençlik merkezi yapacağız. Burada startuplar olacak ve mucit yetiştireceğiz. Buradan yeni Aziz Sancarlar çıkacak, Selçuk Bayraktarlar çıkacak.” dedi.

“BİZDEN ‘PARAMIZ YOK’ SÖZÜNÜ DUYMAYACAKSINIZ”

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Ağırladı Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Ağırladı

Küçükçekmece Belediyesi’ne eleştirilerde bulunmaya devam eden Aziz Yeniay, “Biz Küçükçekmece olarak Türkiye’nin yüzde 1’iyiz. Yüzde 1 Sayın Cumhurbaşkanımızın hedefini yakalayabilir mi? İnanın bana yakalayabilir. İki Malta büyüklüğünde bir ilçeyiz. İki devlet büyüklüğünde bir ilçeyiz yani. Eğer doğru adımlar atarsanız geri dönüşü muhteşem olur. İlk yüz günde göreceksiniz Küçükçekmece kaybettiği ruhu tekrar yakalayacak. Çevre ilçelerden araçlarla insanlar Küçükçekmece’ye kültür sanat etkinliklerine geliyordu. Hizmet etmeye gelenler elimizdekileri aldılar. Para nerede diyorlar. Borç batağı içindeler. Beyler bizden paramız yok sözünü duymayacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“YARIMBURGAZ’I YENİDEN YARATACAĞIZ”

Küçükçekmece’nin her mahallesine ayrı planlar yaptıklarını aktaran Yeniay, “Yarımburgaz’ı Bilim Vadisi yapacağız. Yarımburgaz’ın altına doğru 4 kilometreyi yeme içme alanlarıyla birlikte rekreasyon alanı yapacağız İBB ile birlikte. Yarımburgaz’ın tamamını ama tamamını yeni baştan ortaya çıkaracağız. Türkiye’nin en imrenilen mahallesi olacak. Arkadaşlarla göl kenarındayken sordum dedim arkadaşlar buraya baktığınız ne görüyorsunuz? Dumanı tüten bir çöplük görüyoruz dediler. Arkadaşlar şimdi bir fotoğraf çekin 10 yıl sonra buraya aynı açıdan yine fotoğrafını çekeceğiz. Karşılaştırma yapacağız. Çöplükten planlı bir şehre nasıl geçildiğini göreceğiz. Bütün mahallelerde sokaklar ağzına kadar araba dolu. İki kat daha imar verir misiniz diyorlar ya mevcudu koyacak yer yok iki kat daha gelirse hangi aracı otoparka koyacağız? Sınıflar 50-60 kişi Kanarya Mahallesi’nde. Türkiye’de örneği yok. Burayı mutlak suretle dönüştürmek zorundayız. Alt ve üst yapısıyla burayı yeniden inşa etmek zorundayız. İçinde insan planı yapmayan her proje çöker. Öncelikle insanı yaşatmak gerekiyor. Belediye başkanlarının görevleri sadece bina yapmak değil, refah seviyesini yükseltmek, aş iş üretmektir. Kaybedecek vaktimiz yok.” dedi.

“BELEDİYECİLİĞİN KİTABINI YAZALIM”

“Biz buraya başkancılık oynamaya gelmedik” diyen Yeniay, şöyle konuştu;

“Biz buraya bedel ödemeye geldik. Pek çok şeyi geride bırakıyoruz. İşimizi, ailemizi geride bırakıyoruz. Sağlığımızı geride bırakıyoruz. Yola çıktık bu yolda başarısız olursak Allah yardımcımız olsun. Başarısız olamayız. Makamlardan istifade etmeye değil, tam tersi buraya bir şey katmak için geliyoruz. Artvinli hemşerilerim akıllı insanlardır. Onlara çok bir şey anlatmaya gerek yok ama bu akıllı arkadaşlarımızdan isteğim şudur ki en az 5-6 kişiyi ikna etmesi. Önümüzdeki dönem İstanbul için de Küçükçekmece için de farklı bir dönem olacak. Burada öyle bir iş yapmalıyız ki İstanbul’a da Türkiye’ye de örnek olsun. Belediyeciliğin kitabını yazalım. Biz o kitabı yazarız rahat olun. Bizim derdimiz Küçükçekmece, İstanbul, Türkiye, vatan, millet, bayrak… Geldiğimiz noktada bu artık vatan, bayrak meselesidir. Biz bu işten başarıyla çıkmak zorundayız. O yüzden Cumhurbaşkanımızın verdiği sefer görev emrine başımız gözümüz üstüne diyerek yola çıktık.”

“İNSANLIĞINIZI DA KAYBETMİŞSİNİZ”

Cumhur İttifakı dışındaki siyasi partilere eleştirilerde bulunan Yeniay, “Bu ülkeyi bu zihniyetin elinden kurtarmak zorundayız. Uzaktaki şer odakları Irak, Afganistan gibi Türkiye’ye de ‘demokrasi’ adı altında cehennemi getirmek istiyor. Yerli işbirlikçileri de hizmet ediyor. Filistin’de ölenler için Cumhur İttifakı dışında sesini çıkaran var mı? İnsanlığınızı da kaybetmişsiniz. Haklının değil güçlünün dünyası. Biz de güçlü olmak zorundayız. Gücümüz de birliğimiz ve beraberliğimizden, bilimin ilmin peşinden yürümemizden geliyor. Rabbim İnşallah yolculuğumuzu hayır eylesin.” diye konuştu. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı