Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 3 Temmuz'un 10. yılında Fenerbahçe TV'de çok sert açıklamalar yapmıştı. 2010-2011 sezonuna değinen Koç, ''Hala 'Fenerbahçe şike yaptı' diyenlere sesleniyorum. Kupa müzededir, gelip ziyaret edebilirsiniz. Artık bunu hazmedeceksiniz. Değiştirmeye gücünüz varsa da görelim. Artık tarafınızı seçin FETÖ tarafında mısınız, Türkiye tarafında mısınız?" ifadelerini kullanarak gündeme geldi.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

AK Parti Trabzon adayı Genç, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına yanıt verirken sert sözler sarf etti. Koç'un takımı ligden çekme konusundaki sözlerini değerlendiren Genç, ardından Beşiktaş'la 2011 Süper Kupa planı yaptıkları için iki kulübe tepki gösterdi:
"Eğer olağanüstü genel kurul kararı alacaksan, 3 Temmuz'da şikeyle hakkını çaldığınız kupayı gündeme almanı isterim. Ya biz 3 Temmuz'dan sonra başımız beladan kurtulmuyor diyorlar. Hak yediğinizi göreceksiniz orada. UEFA'nın sitesinde hala Fenerbahçe ve Beşiktaş şikeci kulüp olarak güncel bir şekilde duruyorken, fütursuzca, utanmadan, Fenerbahçe ile Beşiktaş 2011'in Süper Kupa'sını oynamaya kalkıyor. Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz ya. Ne yapmaya çalışıyorsunuz. Öyle bir şey yok."

YILDIRIM: FENERBAHÇE'YE PARMAK SALLAYAN FETÖ'YLE AYNI YOLA GİRDİNİZ

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, AK Parti'nin Trabzon adayı Ahmet Metin Genç'e cevap verdi.
" 2010-2011 şampiyonluk kupasını bir yerlerde aramak da hukuki başvuru yolları ile geri alınabileceğini beklemek de boşa vakit kaybıdır. İster oy elde etmek için, ister başka bir amaçla bu yalanlar ile kitleleri oylamak da kandırmak da ahlaksızlıktır. 2010-2011 şampiyonluk kupası sonsuza dek müzemizde olacaktır ve ziyarete açıktır. Fenerbahçe’ye FETÖ’nün başyapıtı olan şike kumpası üzerinden parmak sallayanlar bilmelidir ki kendilerinden önce Fenerbahçe’ye parmak sallayanların büyük bölümü FETÖ mensuplarının tutulduğu cezaevi koğuşlarında bugün hayatlarını sürdürmektedirler. Bir bölümü ise vatansız olarak firardadır. Fenerbahçe’ye parmak sallayan, FETÖ Kumpasından medet uman, şike kumpasına sarılan siyasiler bilmelidir ki 15 Temmuz’da milletin kananına giren, kendisine millet adına emanet edilen silahları milletine ve onun temsilcisi TBMM’ye ve Cumhurbaşkanına çevirenlerle aynı yola girmişlerdir. Özellikle Ahmet Metin Genç’e söylemek isteriz ki, yok sayıp görmezden geldiği Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin kararları kendisi için yeterli gelmiyorsa, Ankara Beştepe’de, Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın çalışma masası üzerinde duran, “15 Temmuz’a Giden Yol” başlıklı raporu, T.C. İç İşleri Bakanlığında Sayın Bakanın çalışma masası üzerinde duran raporları okuyarak bir fikir sahibi olabilir.” 
 

Editör: Anıl Kılıçlı