Evleri olmadığı için Bahçelievler – Şirinevler bölgesinin en işlek sokaklarından biri olan Zeki Müren Sokağı ve içerisinde bulunan Ömer İnci Parkı’nı işgal eden Suriyeliler, vatandaşları rahatsız etti. Kaldırım yanına park ettikleri iki farklı araç içerisinde yaşamını sürdüren Suriyeli ailelerin, sokak ve park içerisinde sürekli dilenmesi ise vatandaşı usandırdı. Bölgede mesken tutan Suriyeli aile yüzünden vatandaşlar sokaktan geçmeyi bırakın, parka uğramak bile istemiyor.

‘’ESNAF ŞİKAYETÇİ’’

Bölgenin en işlek yerlerinden biri olan alanda dükkanı bulunan esnaflar ise durumdan oldukça şikayetçi. Konuyla ilgili olarak şikayetini anlatan bir dükkan sahibi, ‘’Korona virüs nedeni ile dükkanımız aylarca kapalı kaldı. Şimdi tam işler yeniden az çok açıldı derken başımıza birde Suriyeliler çıktı. Vatandaşlar artık bu yolu kullanmak istemiyor. Hem çirkin bir görüntü oluştu hem de Suriyeli çocukların sürekli olarak dilenmesi insanları rahatsız eder duruma geldi. İnsanlar yollarını değiştirmeye başladı’’ diye konuştu.

BELEDİYENİN ARKASI !

Olayların yaşandığı yerin Bahçelievler Belediyesi’nin hemen arkasındaki sokakta olması ise dikkat çekti. Vatandaşlar Belediye’nin  gözü önünde kendilerini rahatsız eden Suriyeliler için acilen çözüm beklediklerini belirtti.

Kent Yaşam Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi