İncirli Caddesi Dikilitaş mevkinden başlayarak çok sayıda vatandaşın katıldığı fener alayı yürüyüşüne, cadde üstündeki mekanlarda bulunanlar da destekte bulundu.

Fener alayına balkonlarından bayrak sallayarak destek veren vatandaşların yanı sıra, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve çok sayıda partili katıldı.

TEMSİLİ ASKERLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Omurilik Felçlileri Derneği yönetici ve üyelerinin tekerlekli sandalyeleriyle eşlik ettiği fener alayında, Dumlupınar'da Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz da savaşan genç ve çocuk yaştaki kadınlı erkekli temsili askerlerin geçidi büyük dikkat çekti.

Yüzlerce yaşlı, genç ve çocuğun katıldığı fener alayında, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Şehitler ölmez vatan bölünmez” şeklinde sloganlar atıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun eşi ile birlikte katıldığı fener alayı yürüyüşü, Özgürlük Meydanı’nda yakılan meşaleler ve İzmir Marşı ile son buldu.

KONSER ALANINA TEPKİ, KONSERİ VERENE İLGİ

Fener alayının ardından, kutlama etkinlikleri kapsamında belediye tarafından düzenlenen Gökhan Özen konseri, geçtiğimiz yıl olaylı bir şekilde yıkılan ve bir işçinin ölümü ile sonuçlanan Bakırköy Spor Vakfı alanında açılan Sanatçılar Parkı’nda yapıldı.

Her daim Bakırköy Belediyesi Botanik Park yahut Yaşam Köyü’nde yapılan etkinlik ve konserlerin, mahkemesi devam eden ve kamu vicdanın da henüz meşru olmayan yıkılan vakıf arazisinde açılan Sanatçılar Parkı’nda yapılması tepkiye neden oldu.

Fener alayına katılan çok sayıda partilinin konsere katılmadığı gözlenirken, gençler Gökhan Özen’e büyük ilgi gösterdi.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi