Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bina denetim kontrolleri de hız kazandı. Yıkım kararı alınan binalar tek tek yıkılmaya başlandı. Küçükçekmece’ye bağlı Cumhuriyet Mahallesi Nergis Sokak’taki 3 ve 14 numaralı binalar için yıkım kararı verilmişti. 3 numaralı bina ve iki blok için kolonlarının kesildiği gerekçesiyle 2018 yılında tahliye ve yıkım kararı verilmişti. Aynı şekilde Nergis Sokak’ta 14 numarada bulunan 4 bina için 2016 yılında yıkım kararı alınmıştı. Binaların tahliye edilmemesi ve yıkım kararlarının uygulanmaması gündem olmuştu.

BELEDİYE HAREKETE GEÇTİ
Küçükçekmece Belediyesi, konuya ilişkin inisiyatif alarak binaların yıkımı için tahliye kararı aldı. Belediyeden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
“Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Nergis Sokak’ta bulunan Özeroğlu Apartmanı, 2019 yılında Marmara Denizi açıklarında 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen depremin akabinde ağır hasar alarak, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne gelen şikayetler üzerine Bölge Mühendislerimiz tarafından mühürlenmişti. Binanın yıkımını gerçekleştirmek üzere başlattığımız yazışmaları ilgili kentsel dönüşüm firmasının evrakları bir türlü tamamlayamaması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikâyetimizi gerçekleştirdik. Buna rağmen firmanın geri dönüş yapmaması Özeroğlu Apartmanı’ndaki dönüşüm işlemlerinin aksamasına yol açsa da hasarlı durumdaki binanın can ve mal güvenliğini tehdit ettiği açıktır. Küçükçekmece Belediyesi olarak, 24 Şubat 2023 Salı itibariyle inisiyatif kullanarak riskli durumda bulunan binayı tahliye ederek yıkılması için çalışmalarımızı hızlandırmış bulunuyoruz.”

“MEZAR OLACAK”
Bir vatandaş, mikrofonlarımıza binanın çökme tehlikesinde olduğunu söylerken “Bir an önce belediye yetkililerinin harekete geçerek, bu binaları yıkması gerekir. Aksi taktirde bu binalar burada oturanlara mezar olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Editör Yazar