İstanbul Enerji genel müdürü Yüksel Yalçın, “Dünyanın önde gelen iş dünyası dergilerinden Fortune’nin, bu yıl 15.’si açıklanan Fortune Türkiye En büyük 500 şirketi arasında yer almanın gururunu yaşıyoruz, zorlu ekonomik koşullara rağmen 16 milyon İstanbulluya en iyi hizmeti vermek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Yalçın, önümüzdeki yıllarda hedeflerinin daha üst sıralarda yer almak olduğunu da belirterek,bu gurur İstanbul Enerji çalışanlarımızın, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi. Yalçın son olarak, Fortune 500 Türkiye listesine giren diğer İBB İştiraklerimiz, İGDAŞ, İSPER, KİPTAŞ, İSTAÇ, Metro İstanbul, İSFALT ve İSTGÜVEN’ide başarılarından dolayı tebrik ediyorum diyerek sözlerini sonlandırdı.

İstanbul Enerji, 2020 yılında faaliyete açtığı, Türkiye’nin en büyük, tek merkezde kurulu, çöp gazı enerji üretim santrali olan Silivri Seymen Enerji üretim tesisinde İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki atıklarından enerji üreterek, metan gazının doğaya salımını engelliyor. Şu anda 37 MW kapasiteye sahip olan tesisisin yıl sonu itibariyle 45 MW’lık bir kapasiteye ulaşması planlanıyor.

Diğer yandan, başta İBB’nin kurumsal binaları olmak üzere, özel sektör sanayi binalarında kendi enerjisini üreten binalar kapsamında GES Projeleri yürüten İstanbul Enerji, hizmet binaları, spor salonları, otoparklar, açık park alanları, İSKİ su terfi merkezleri, otobüs durakları gibi muhtelif alanlarda Güneş enerjisi sistemleri uygulamaları yaparak enerji dönüşümlerini gerçekleştiriyor.

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yetkili Enerji Verimliliği Etüt Proje ve Danışmanlık Hizmetleri konusunda yetkilendirilmiş firma olan İstanbul Enerji, bu kapsamda enerji sistemleri mühendisi kadrosu ve akademik danışmanlardan oluşan ekibiyle yerel yönetimlere SECAP (Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı) danışmanlığı hizmeti sunuyor.

İstanbul Enerji 1962 yılından beri sunduğu akaryakıt tedariki hizmeti ile,  başta İBB olmak üzere, birçok kamu kurum kuruluşuna ve özel sektöre perakende, otomasyon ve akaryakıt tanker filosu ile gerçekleştirdiği satışlarla birlikte İstanbul'da bayi olarak en fazla satış yapan ilk 5 firma içerisinde yer alıyor.

Şirketlerin aynı kriterler çerçevesinde performanslarını ölçme ve sektördeki yerlerini görme imkanına  sahip olduğu “Fortune 500 Türkiye”de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, 8 iştirak şirketi bulunuyor. 

Editör: Haber Merkezi