Yazı Akademisi sayesinde lise öğrencileri, yeteneklerini keşfederek, hayallerine bir adım daha yaklaşma fırsatı buluyor.

2019-2020 yılında hayata geçirilen ve mülakatla alınan 100 öğrenciyle derslere başlayan akademi, pandemi nedeniyle 2020-2021 öğretim yılında derslere online eğitimlerle devam ediyor. İlk meyvelerini vermeye başlayan akademide, öğrencilerin kaleminden çıkan şiir, öykü ve denemeler, ‘Ümit Var’ adlı dergide toplandı.

Sultangazi’ li genç yazar adaylarının eserlerinin bulunduğu dergide, iki öğrencinin Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun ile yaptığı söyleşi de yer alıyor.

“EĞİTİM, ÖNCELİĞİMİZDİR”

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun yaptığı açıklamada; Sultangazi’ nin Sultan Şehir hedefine ulaşmasının ancak eğitimle mümkün olacağını belirtti ve belediye olarak projeye verilen önemin altını çizdi. Başkan Dursun,

“Göreve geldiğimiz günden bu yana, her defasında eğitim önceliğimizdir dedik. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kendilerini daha iyi yetiştirebilmeleri ve yetenekleri doğrultusunda hedeflerine emin adımlarla ulaşabilmeleri için bizlere büyük görev düşüyor. Yazı Akademimiz, gençlerin kendilerini donanımlı bireyler olarak yetiştirmeleri için onlara destek olduğumuz, yeteneklerini açığa çıkarttığımız, geleceğin yazarlarını yetiştirdiğimiz önemli bir projedir” diye konuştu.

“GENÇLİĞİN OLDUĞU YERDE ÜMİT VARDIR”

Başkan Abdurrahman Dursun, “Gençler varsa ümit hep vardır. Yazar adaylarının eserlerinin “Ümit Var” adlı dergide bir araya gelmesi, projenin doğru yolda gittiğinin bir göstergesidir. Gençlerimizle yakından ilgilenen, onların içindeki cevherin dışarı çıkarmasını sağlayan şair ve yazarlarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi.

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi