Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, iki yıllık görev süresi boyunca Zeytinburnu’nda yapılan çalışma, proje ve yatırımları Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği “2 Yılda Neler Yaptık?” programında değerlendirdi. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Tarhan, AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkanı Selami Delibalta, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Habip Kapıcıoğlu, kadın ve gençlik kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşan Arısoy, 2 Yılda Zeytinburnu’na yapılan yatırımların toplamının 1 Milyar 50 Milyon TL’lik bir rakama tekabül ettiğine dikkat çekerken, “Belediyenin mevcut imkânları dâhilinde bu rakamların çok fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz yola çıkarken sizlere bir söz vermiştik. ‘Devletimizin imkânlarını kullanmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız’ demiştik. Bugün o yatırımların Zeytinburnu’muza geldiğini burada hep beraber görüyoruz.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ SÖZLERİMİZİN TAMAMINI YERİNE GETİRDİK”

İlçede yapılan proje ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Arısoy, askeri lojmanların tasfiyesiyle meydana gelen alana Millet Bahçesi inşaatımız tamamlanmak üzere olduğunu ve Haziran’da kullanıma açılmasını planladıklarını belirtti. Kentsel dönüşün konusuna da değinen Arısoy, konuyla ilgili sözlerinin tamamını yerine getirdiklerinin altını çizdi. Arısoy,  4 ayrı bölgede kentsel dönüşüm uygulamasının devam ettiğini,  Beş Telsiz Mahallesi’nde inşaatımız yükselirken, Merkezefendi Arnavut Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün konsept projesi onaylandığını belirtti. Çırpıcı Mahallesi’nde özel sektör tarafından başlatılıp, yarım kalan projenin planını çözdüklerini ifade eden Arısoy, bu bölgede de inşaatın hızlandığını belirtti.

“MİLLET CAMİİ’NİN TEMELİNİ ATIYORUZ”

Zeytinburnu’nun kalbinde askeri lojmanların tasfiyesi ile bir Millet Camii inşaatımız inşaatının başladığını ifade eden Arısoy, “ Biz ihale ettik, önümüzdeki günlerde de temelini atacağız. Sadece ibadet mekânı değil aynı zamanda sosyalleşme mekânı, taziye evi ve emekliler kıraathanesi ile Zeytinburnu’nun sembollerinden birisi olacak,” dedi.  Başkan Arısoy, sözlerinin devamında İlçeye ‘Kazlıçeşme Sanat’  olarak adlandırılan yeni bir kültür sanat merkezi kazandırıldığını,  burada daha önce keşfedilen mozaiğin, otopark alanına doğru devam ettiğini tespit ettiklerini belirterek bu dış alana da bir Mozaik Müzesi kazandırılacağını ifade etti. Arısoy aynı bölgede Sanat İhtisas Kütüphanesi planlanmasının yanı sıra defa Bilgi Evi projesinin bir yenisini daha ilçeye kısa süre içerisinde kazandıracaklarını söyledi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi