Beşiktaş Belediyesi, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yıl dönümünde ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ düzenledi.

TÜM BEŞİKTAŞ YÜRÜDÜ

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Mahalle Muhtarlarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Mahalle Muhtarlarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Saat 08.00’de Mustafa Kemal Atatürk’ün evinin bulunduğu ’Akaretler’den başlayıp Dolmabahçe Sarayı’nda son bulan yürüyüşe çok sayıda vatandaş eşlik etti. Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat da komşularıyla beraber yürüdü.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 85’inci yılında Beşiktaş’ta anma programı düzenlendi. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği program çerçevesinde, sabah saat 08.00’de Şairler Sofası Parkı önünde toplanan binlerce vatandaş Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden özel olarak hazırlanan dinleti eşliğinde ‘’Ata’ya Saygı Yürüyüşü’’ gerçekleştirdi. Beşiktaş Belediyesi vatandaşlara, 10 Kasım’a özel hazırlanan tişört ve şapka dağıttı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın da katıldığı yürüyüşe genci yaşlısı binlerce kişi eşlik ederken hüzün ve gurur dolu anlar yaşandı.

9’U 5 GEÇE HAYAT DURDU

Saygı Yürüyüşü sonrası, saatler 08.50’yi gösterdiğinde Dolmabahçe Sarayı önünde kurulan led ekranlarda Mustafa Kemal Atatürk’ün Dolmabahçe’deki dairesinden yapılan canlı yayın tüm yurttaşlara aktarıldı. Saatler 09.05’de ise tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da hayat durdu ve Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşuna geçildi. Okunan İstiklal Marşı’nın ardından vatandaşlar, Dolmabahçe Sarayı’nı gezdi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu 71 numaralı odayı ziyaret etti.

AKPOLAT: MİNNET VE ŞÜKRANLARIMIZI SUNDUK

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü her yıl özlemle andıklarını ifade ederek şunları dile getirdi:

‘’Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü 85 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Beşiktaş Dolmabahçe Sarayı'ndaki 71 numaralı odasında yapılan resmi törenle andık. Atamıza olan minnet ve şükranımızı bir kez daha ifade ettik. O’nun ilkelerini ve değerlerini sonsuza dek yaşatacağız."

Editör: Anıl Kılıçlı