Erkan Baş'tan maden işçilerine Ankara yolunda destek: "Açlıklarını paylaşacağım"
Erkan Baş'tan maden işçilerine Ankara yolunda destek: "Açlıklarını paylaşacağım"
İçeriği Görüntüle

Beykoz Kılıçlı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda dün saat 15.50 sıralarında başlayan yangın, ekiplerin hızlı müdahalesiyle 18.30 sularında kontrol altına alınmıştı. Ancak soğutma çalışmaları devam ederken şiddetini artıran rüzgar, alevlerin yeniden yükselmesine ve yangının yayılmasına neden oldu. Geceyi aydınlatan ve paniğe yol açan alevlere karşı ikinci bir seferberlik başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin koordineli çalışmasıyla yangın, gece saat 01.00 sularında tekrar dizginlenebildi.

14 HEKTARLIK YEŞİL ALAN ZARAR GÖRDÜ

Valilik tarafından paylaşılan hasar tespit raporuna göre, yangın sonucunda 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ve makilik alan zarar gördü. Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmadan durdurulması, mücadelenin en teselli edici yanı oldu. Bölgede rüzgarın durumu yakından takip edilirken, ekiplerin közlerin tamamen söndürülmesi için yürüttüğü "soğutma" mesaisi aralıksız devam ediyor.

DEV KADRO VE EKİPMANLA MÜDAHALE

Yangının büyümesini engellemek ve söndürmek için havadan ve karadan büyük bir güç seferber edildi. İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre yangınla mücadelede şu unsurlar görev aldı:

  • 3 yangın söndürme helikopteri (havadan destek),

  • 51 araç (karadan müdahale),

  • 146 personel (canla başla mücadele).