İlçe binasında yapılan tanıtım toplantısında konuşan İlçe Başkanı Barbaros Doğruel, “Cumhuriyet Halk Partisi önseçim dedi ve hepimizi mutlu etti. İlçemizden aday adaylığını açıklayan Gökhan kardeşimize başarılar diliyor, kendisini kutluyorum” diyerek sözü genç Millet Vekili Aday Adayı Gökhan Arat’a verdi.

Geçtiğimiz günlerde hunharca bir cinayete kurban giden, Özgecan Aslan’ı anarak konuşmasına başlayan Arat, bu ve buna benzer toplumsal olaylarla bir daha karşılaşmamayı umduğunu belirterek, son 10 yıldır Türk milletinin umarak yaşadığını ve şu anki iktidarın sadece dış gündemle ilgilendiği için ülkemizde meydana gelen olaylara sadece bakmakla yetindiğini söyledi.

Eğitim ve iş hayatındaki başarıyı tamamladıktan sonra siyasi hayatına başladığını belirten Arat “Kökten CHP’li bir aileden gelen biri olarak, her ne kadar siyasete yeni başlamış olsam da sizlerinde desteği ile başarılı olacağıma inanıyor ve desteklerinizi bekliyorum” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partili dostlarla bir arada olmaktan gurur duyuyorum”

Cumhuriyet Halk Partili dostlarla bir arada olmaktan gurur duyduğunu söyleyerek konuşmasına devam eden Arat “Sözünün eri, kararlı, çalışkan ve en önemlisi de genç ve dinamik bir milletvekili aday adayı olarak karşınızda bulunmaktayım. Sizlerin desteği ile bu görevi layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum.” diyerek konuşmasına devam etti.
“Boş konuşmak için değil, iş yapmak için buradayım” diyen Arat, başta 2. Bölge olmak üzere, İstanbul ve ülkemiz için iyi şeyler yapmaya aday olduğunu, yapılacak çok fazla işin olduğunu ve yılmadan, usanmadan hizmet etmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

” Ortak akılla çalışmayı hedefliyorum”

Müzakere ve iş birliğine bağlı, sivil toplum örgütleri, dernekler ve vakıflarla, ortak akılla çalışmayı hedeflediği belirten CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Gökhan Arat “Hiçbir zümre, sınıf, din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan, kardeşçe yaşayacağımız huzurlu ve güvenli ortamın tekrardan sağlanması için, çalışmalara başlayacağız. Kadınlarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlı ve engelli vatandaşlarımız çalışmalarımızda ve projelerimizde öncelikli olacaktır” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Çocukların ve gençlerin geleceğini oluşturmak ve onları yetiştirecek olan kadınlara gerekli ilgi ve değeri sağlayacak, engelli ve yaşlı vatandaşların da her daim yanında olacağını hissettirecek projelerle birlikte olmak için bu göreve talip olduğunu söyleyen Arat, daha iyi eğitim ve daha iyi sağlık koşulları içinde çalışmalarını başlattığını, genç ve dinamik bir ekiple sorunların tespitini yapıldığını ifade etti.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında yaptığı konuşma ve günümüz”

Yapılan çalışmalar sonucu, çözüm önerilerini de önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağını belirten Arat, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında yaptığı “Efendiler! Biz tekke ve zaviyeleri din düşmanı olduğumuz için değil, din ve devlet düşmanı oldukları, Selçuklu ve Osmanlı’yı bu yüzden batırdıkları için yasakladık. Çok değil, yüz yıla kalmadan eğer bu sözlerime dikkat etmezseniz göreceksiniz ki; bazı kişiler, bazı cemaatler bir araya gelerek bizlerin din düşmanı olduklarımızı öne sürecek, sizlerin oyunu alarak başa geçecek ama sıra devleti bölüşmeye geldiğinde birbirlerine düşeceklerdir. Ayrıca unutmayın ki; o gün geldiğinde her bir taraf diğerlerini dinsizlikle suçlamaktan geri kalmayacaktır!” sözleriyle tamamlayarak, 1927 yılında yapılan konuşma ile günümüzde olanların karşılaştırılmasını istedi.

Arat “Genç bir kardeşiniz olarak kendimi size emanet ediyorum. Gelecek günlerin ülkemiz için huzur ve ferahlık getirmesini diliyorum. Gençlik gelecek, gelecek özgürleşecek” diyerek toplantıya katılan tüm partililere teşekkür etti.

Selvi SARITAÇ

Editör: Haber Merkezi