Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Üniversitelerden mezun olup iş bulamayan gençlerin ekonomik durum karşısındaki çaresizliği bir kez daha ortaya çıktı. Son olarak bir web sitesinde yazılan yorumda üniversite mezunu olduğu anlaşılan kişi, diplomasını iptal ettirmek için sorgulama yaptı.

"Gizli Üye" ismiyle yazan kişi, "Ben 4 yıllık üniversite mezunuyum ve bu yüzden fabrikalara işçi olarak giremiyorum. Diplomam yüzünden işsiz kalıyorum. Diplomayı iptal ettirme gibi bir olanak var mı?" şeklinde soru sordu.

DİPLOMA İPTALİ MÜMKÜN DEĞİL

Diploma iptali mümkün değil. Çünkü üniversitelerden alınmış diplomalar kazanılmış hak olup iptal edilemez.

İptal edilmesi için diploma alma şartlarının gerçekleşmeden yanlışlıkla diploma verilmesi gerekiyor ki bu durumda zaten diploma kazanılmamış bir hak oluyor. Yanlışlıkla verilen diplomanın iptali ise sadece diploma veren kurum ya da yargılama sonucunda iptal ediliyor.

Bazı üniversiteler ise lisans öğrencisi olup ön lisans diploması almak isteyen öğrenciler için diploma kırdırma işlemi yapabiliyor. Bunun için ise fakültenin ilgili birimine ıslak imzalı başvuruda bulunmak gerekiyor. Ancak başvuru kabul edilir ve diploma kırdırılırsa öğrenciler aynı programda öğrenimine devam edemiyor ve tüm hakları sona eriyor.

Editör: Anıl Kılıçlı