Tüm dünyaya sevgi, barış ve kardeşlik mesajlarının verildiği törende görsel bir şölen sergilendi. Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle bu yıl 100 ülkeden 1580 sanatçının katıldığı festival 5 Ağustos gecesine kadar Büyükçekmece’de devam edecek. Onlarca uluslararası çalıştay, sergi, yarışma, konser, gösteri ve kültür – sanat etkinliğine ev sahipliği yapacak Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, Dünya Festivaller Birliği tarafından 8 kez üst üste “Dünyanın En İyi Kültür Sanat Festivali” ödülüne layık görüldü.

GÖRSEL ŞÖLENE SAHNE OLDU

Dünyanın dört bir yanından gelen halk dansları ekipleri, ülke bayrakları, ulusal folklorik kıyafetleri ve müzikleriyle Taksim Meydanı’nda görsel bir şölen yaşattı. Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Dans Festivali Federasyonu 2. Başkanı Gürhan Ozanoğlu ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşunun ardından festivale katılan ülkelerin dans gösterileri gerçekleşti.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

AKGÜN: “DÜNYA’NIN EN BÜYÜK FESTİVALİ İLE İSTANBUL’U BULUŞTURDUK”

Festival hakkında bilgi veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Dünya’da 100 ülkenin katılımıyla yapılan bir festival bulunmadığının altını çizere şunları söyledi:

“Bugünden itibaren Mimar Sinan Köprüsü üzerinde Büyükçekmece’de Kültürpark’ta halkımıza kendi ülkelerinin kültürünü, sanatını sunarken nedir bunlar? Heykel, el sanatları, fotoğraf, kukla ve 5 ayrı dalda halk danslarıyla beraber İstanbul’da 1 hafta boyunca müthiş bir dünya, kültür, sanat buluşması olacak. Mimar Sinan Köprüsü üzerinde Kemal Sunal Amfisinde akşam saat 20.00’dan itibaren her türlü kültürel faaliyetleri gündüz atölyelerden diğer el sanatları, heykelleri, kuklayı, fotoğraf yarışmasında 5 bin 580 sanatçının katıldığı fotoğrafların seçildiği, birinci, ikinci, üçüncü fotoğrafların sergilendiği sergileri ve diğer kültürel ve sanatsal sergileri gezerek bir hafta boyunca kültürün her çiçeğinden bir bal alabilirsiniz. Kültürün her yönünden istifade edebilirsiniz. Dünyanın en büyük festivaliyle bugünden itibaren İstanbul halkı, Büyükçekmece ailemiz kucaklaşıyor. Herkese kolay gelsin. Herkese bol şans ve güzel seyirler diliyorum. İstanbul halkımız, sanatseverleri, kültüre ilgisi olanları, herkesi Büyükçekmece’ye Mimar Sinan Köprüsü üzerine amfi tiyatroya ve Kültürpark’a davet ediyorum. Çünkü orada sergiler var. Orada sanatsal diğer faaliyetler var. Orada akşamları halk dansları gösterileri var. Orada kuklalar var. Orada çok değişik şeyler var.”