2 Ağustos 2015 akşamı İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Mahallesi’nde serseri bir kurşunun isabet etmesi nedeniyle hayatını kaybeden Ahmet Emre Çavuş’un babası Gazeteci Bülent Çavuş, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı olarak kamuoyuna çağrı yapmayı sürdürüyor.

Çavuş, tüm bireysel silahlanma karşıtı vatandaşı Çağlayan Adliyesi’ndeki basın toplantısına davet etti.

PERŞEMBE GÜNÜ

Basın açıklamasının bilgileri şöyle;

İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde

İstanbul Adliyesi " C " Giriş    ÇAĞLAYAN /İSTANBUL

30 KASIM 2023 PERŞEMBE GÜNÜ SAAT :10:30

BABA ÇAVUŞ’TAN MESAJ

Ben, Ahmet Emre Çavuş'un babası, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı, Gazeteci Bülent Çavuş oğlum Ahmet Emre Çavuş, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı. Omuriliğinin zedelenerek, vücudunun yüzde 99’unun felç kalmasına neden olan olay gerçekleştiğinde, henüz 17 yaşındaydı... Vurulmasının ardından ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl 11 gün tedavi gören oğlum, 13 Ağustos 2017’de de vefat etti.

50 kuruşluk kurşunla gencecik evladımız bizlerden koparıldı.

Ülkemizde silahlanma pervasızca artıyor. İnsanlar ekonomik olarak her geçen gün daha da yoksullaşırken silahlanma ve silahlı şiddette artıyor; “bireysel silahlanma”daki artışın ivedilikle sorgulanması gerekiyor.

İnsanların evlerinde, işlerinde, okullarında, sokakta, eğlencede, kısacası her yerde huzurlu bir şekilde yaşamanın, hakları olduğuna dikkat çekerek BİREYSEL SİLAHLANMAYA hayır diyoruz. SİLAHLI ŞİDDETİN önlenmesini istiyoruz. Başta İçişleri Bakanlığı, ona bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm siyasi partileri birlik olmaya ve gerekli yasal düzenlemeler gözden geçirerek, cezaların caydırıcı olması gerekiyor.

3 gün önce organlarını bağışlamış; Melek Karakaş'ın kahreden detayı 3 gün önce organlarını bağışlamış; Melek Karakaş'ın kahreden detayı

Çavuş ailesi olarak bu mücadeleyi ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz, bizim evladımızın yaşam hakkı elinden alındı, başka evlatlar ölmesin anneler (aileler) ağlamasın diye yılmadan yorulmadan çalışacağız.

Oğlumun ateşli silah ile vurularak ölümünden yıllar yıllar sonra sonuçlanan soruşturma sonucunda, yargılama aşamasına geçilerek dava açılmıştır. 30 Kasım Perşembe günü saat 10.50'de, İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın duruşmasına katılarak bize destek vermenizi bekliyoruz… Lütfen katılın sağlayarak bize güç verin, sesimize ses olun.

Oğlumuz bir magandanın silahından çıkan katil kurşunla yaşamdan koparıldı… Bizim ailecek tek dileğimiz; onun yaşamını elinden alan suçlunun hukuk kuralları çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılmasıdır. Yanımızda olup, bize vereceğiniz destek verdiğimiz hukuki mücaelemize güç katacaktır…

Desteğinizi bekliyoruz.

Saygılar Gazeteci Bülent Çavuş

Editör: Anıl Kılıçlı