Siyasi hayatına gençlik yıllarında başlayan, CHP İstanbul İl Örgütü’nde il başkan yardımcılığı, yerel yönetimde İBB  ve ilçe meclis üyeliği, belediye başkan yardımcılığı görevlerini yapan Maltepe siyasetinin önemli isimlerinden Mali Müşavir Cemal Atagül, CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Ardaylığı’nı ilçe başkanlığında düzenlediği toplantıda açıkladı.  CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Atagül’ün adaylık açıklamasına çok sayıda partili katıldı. 

Uzun yıllardan beri Maltepe’de yaşayan ve kendisini bir Maltepe sevdalısı olarak tanımlayan CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Cemal Atagül, Maltepe’Den İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye uzanan hayalleri açıklamaya katılan partili yol arkadaşlarıyla paylaştı. Hazırladığı aday adaylık dosyasında belediye başkanı olmak istediği Maltepe için hazırladığı projelerinden bazılarını paylaşan Atatgül, Güneşli Evler, Eşitlik Birimi, Maltepe Kent Bahçeleri, Öğrenci Yurtları, Can Evler, Engelli Dinlenme Evleri ve daha bir çok projeyi, Maltepe’yi İstanbul ve Türkiye’de örnek bir kent yapma hedefiyle hazırladıklarını belirtti.

Yerelden yönetimin ilk basamaklarından biri olan belediyenin yol yapmak, kaldırım düzenlemek vb. asli görevinin dışında sosyal hizmet, sosyal yardım ve çevre gibi konularda da önemli çalışmalar yapması gereken bir kurum olduğunu ifade eden Atagül,  ‘Belediyelerde artık insana dokunan, insan haklarını ve bu bağlamda kadın haklarını önceleyen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, katılımcı bir yönetim anlayışına gereksinim vardır’ diye konuştu.

‘DEPREME KARŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM SÜRECİNE HERKES KATILACAK’

CHP Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Atagül konuşmasını daha sonra şöyle sürdürdü; Maltepe ve İBB Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığım dönemde başlattığımız ve hala devam eden kentsel dönüşüm projelerinde emeği geçen herkese bir Maltepeli olarak teşekkür ediyorum. Bu projeler kapsamında bölgede yaşayan halkımızın hakkını savunacağıma, bölgenin sosyo-kültürel yapısını koruyacağıma söz veriyorum. Belediye sınırları içerisinde yaşayan herkesin projelere katılma hakkı vardır. Belediye başkanlığım süresince her kesimin karar süreçlerine adil, eşit katılımını sağlamak için gerekli mekanizmalar kurulacaktır.

‘EŞİTLİK BİRİMLERİNİ KURACAĞIZ’

Bu mekanizmalardan biri “Eşitlik Birimleri’’dir. Maltepe Eşitlik Birimleri, herkesin kaderini belirleme noktasında adil, şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışı ışığında insan haklarına dayalı ve insan onuruna saygılı, hak temelli bir yapı olacaktır. Maltepe Eşitlik Birimi ile dezavantajlı grupların hizmetlerden ve kaynaklardan eşit şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Yerel yönetim karar alma süreçlerine vatandaş katılımının artırılması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapacağız. Katılımcı bir hizmet politikasını hayata geçireceğiz. Her türlü ayrımcılığı önlemeye ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik birimler kuracağız. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında daha etkin, işlevsel politikalar geliştireceğiz. Bu kapsamda Sosyal Destek Hattı kuracağız.

Yeşilçam’ın çınarı Küçükçekmece’de Yeşilçam’ın çınarı Küçükçekmece’de

‘MALTEPE KENT KONSEYİ AKTİF GÖREVLER ALACAK’

Kent yönetimine katılımın şeffaf, eşit ve demokratik modellerinden biri de Kent Konseyleridir. Kent konseyleri yerinden yönetim ilkesinin hayata geçirilmesi için önemli bir başlangıç noktasıdır. Kent paydaşları ‘Meclisler’ aracılığı ile yapacakları projeler, fikirler, eleştiri ve öneriler ile yerel yönetim politikalarının gerçekleştirilmesi için aktif görev alacaklardır. Maltepe Kent Konseyi ve Maltepe Eşitlik Birimi; kentte yaşayan her birey, her grup, kamu kuruluşu, STK gibi bileşenler ile yerel yönetimler arasında köprü olacak ve Maltepe hakkında söyleyecek sözü, yapacak işi, yüreğinde Maltepe sevgisi olan yani ‘Maltepeli’yim diyen herkesin katılımına açık olacaktır.

‘İBB BAŞKANIMIZ SAYIN EKREM İMAMOĞLU’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Yıllardır konuşulan ve her seçimde partilerin vaatleri içerisinde yer alan ve 2019 yılına kadar 25 yıldır İstanbul’u yöneten AKP ve zihniyetinin çözemediği ve kangren haline gelen trafik sorununu çözen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ederim. Sayın Başkan Maltepe halkının sorunu dinlemiş, Maltepe trafiğinin yerin altına alınması, su baskınlarının önlenmesi gibi pek çok sorunu gidermiş ve Maltepe’ye pek çok yatırım yapmış ve hala da yapmaya devam etmektedir.

‘KADIN VE GENÇLİK KOLU BAŞKANLARIMIZ MECLİS LİSTEMİZDE YER ALACAKTIR’

CHP olarak evrensel ilkelere dayalı, demokrasiyi içselleştirmiş bir toplum düzeni kuracaksak yerel seçimlere büyük önem vermek zorundayız. Ülkenin dönüşümüne buralardan başlamalıyız. Ülkenin ve toplumun geleceği yerel seçimlerde alacağımız başarıya göre şekillenecektir. Bu nedenle hepimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Politikaların hayata geçirilmesi noktasında güçlü, nitelikli kadrolara ihtiyacımız bulunmaktadır. İyi bir Belediye Meclis Üye listesi büyük önem taşımaktadır. Öncelikle belirtmek isterim ki kadın kolları  ve gençlik kolları başkanımız kesinlikle bu listede yer alacaktır.

‘MECLİS ÜYELİĞİ LİSTEMİZDE LİYAKAT BELİRLEYİCİ OLACAK’

Adayların belirlenmesinde ilçe başkanı ve örgütümle istişare ederek;  yetenek, bilgi, teknik kapasite, yani liyakatin belirleyici olacağına, dışardan ithal aday ve yönetici atanmayacağına, görev alacak herkesin yeteneklerinin yanı sıra öncelikli kimliğinin Maltepe olacağına hiç kimsenin şüphesi olmasın. Herkes bilmelidir ki bizim; işten çıkarmaların olduğu bir belediyecilik anlayışımız bulunmamaktadır. Evet, biz ideolojimiz gereği kimsenin işiyle-aşıyla uğraşmayız, sadece iş üretiriz. Bu nedenle müsterih olun dostlar, belediyeyi sizlerle yani Maltepeliler ile birlikte yöneteceğiz.

‘YERELDEN GENELE İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜMÜZ BAŞLAMIŞTIR’

Belediye Başkanı olduğumda, örgütümün demokratik yarışlarında taraf olmayarak seçilenler ile omuz omuza çalışacağım.  Engelsiz, ön yargısız, amasız, farklılıkların birlikte yer alacağı, eşit, adil paylaşımın olduğu,  fikirlerin özgürce ifade edileceği, kentlilerin yönetime katıldığı ve kent politikalarının belirlenmesinde etkin olduğu yerel yönetimi oluşturacağız. YERELDEN GENELE İKTİDAR yürüyüşümüz başlamıştır. Değerli arkadaşlarım. Daha çok demokrasi, daha çok insan hakları, daha yaşanabilir bir ülke, adil bir yönetim için yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Bu noktadan sonra enerjimizi parti içi politikalara değil ülke politikaları üzerinde yoğunlaştırmalıyız. Nasıl başkan olurum, nasıl meclis üyesi olurum değil. Nasıl iktidar oluruz demeliyiz.

‘SİZE SÖZ HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’

Buradan aday adayı olmuş tüm arkadaşlarıma seslenmek istiyorum: Başkan olduğumda “Aday Adayı” olmuş arkadaşlarımın da içinde yer alacağı bir danışma meclisi kuracağım. Ayrıca hazırladıkları tüm projelerinden yararlanacağım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hayallerimizi gerçekleştireceğim. 50 yıla yakındır Maltepe’de ikamet etmekteyim. Maltepe’nin 18 mahallesini, 284 caddesini,  1270 sokağını ve bunların sorunlarını, sosyo-ekonomik yapısını, siyasi haritasını biliyorum. Çünkü ben Maltepeliyim, ben içinizden biriyim. Bugün burada, 31Mart 2024 yerel seçimlerinde elde edeceğimiz zaferle 2028’de Türkiye’de iktidar olmanın adımını atacağız. Size söz her şey çok güzel olacak.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Sümeyra Duğan