31 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez Çekmeköy’ün 21 Mahallesi’nde düzenlenecek olan “Halk Buluşmalarına” başladı. Vatandaşları dinleyip sorunlara yerinde çözümler üretmeyi amaçlayan bu proje ile halkın isteklerine cevap verilmesi hedefleniyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde Ömerli Görsel Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen ilk halk buluşmasına; belediye meclis üyeleri, Ömerli Mahalle Muhtarı Hüseyin Uygun, Koçullu Mahalle Muhtarı Mitat Şimşek, Hüseyinli Muhtarı İlhan Kılınç, Sırapınar Muhtarı Nejat Girgin, belediye müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı.

“HALK GELMEYECEK, BİZ HALKA GİDECEĞİZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Çerkez, “Biliyorsunuz seçim olalı 40 gün oldu. 40 günde biz de hazırlığımızı yaptık, kadromuzu kurduk. Tebrikler ve çeşitli ziyaretler vardı. Bu sebeple belediyeden pek ayrılamadık. Bugün dedik ki halk bize gelmesin biz halka gidelim. Biz onlara borçluyuz dedik. Sizlere gerçekten borçluyuz. Seçim süreci geldi geçti, demokrasi gereği tercihinizi bizden yana kullandınız. Seçimde bizden yana gönül koyduğunuz için bizi desteklediğiniz için sizlere tek tek teşekkür ediyorum. Seçim bitti artık, şimdi hizmet zamanı. Sokaklarda, caddelerde, toplantılarda verdiğimiz vaatleri biliyoruz, aldığımız sorumlulukları da farkındayız. Bugün buraya ekibimizle, kadromuzla, teknik kadromuzla tüm sorunları çözmek için geldik. Çok değerli muhtarlarımız var, meclis üyelerimiz, müdürlerimiz buradalar hep birlikte sizlerin sorunlarınızı dinleyeceğiz. Sorunları hep birlikte çözüme kavuşturmanın sözünü vermiştik, bugün ilk adımını attık. Bu ülkede artık barış ve huzura ihtiyacımız var. Size söz vermiştik. Çekmeköy’ü sevgi şehri, huzur şehri, barış şehri yapacağız demiştik sözümüzü yerine getireceğiz. Siyaset bitti, şimdi hizmet zamanı,” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından söz alan mahalle sakinleri; imar sorunları, park ve yeşil alan, sportif faaliyetler, otobüs hatlarının artırılması ile ulaşım, sosyal donatı alanları, ışıklandırma ve eğitim konularında taleplerini dile getirdi. Vatandaşlardan gelen yoğun talepleri tek tek not alan Başkan Çerkez ve ekibi, bir dahaki toplantıda çözüm önerileri ve çözümlerle buluşulacağının müjdesini de verdi.

Dedetaş sözünü tuttu; Emeklilere pazar desteği Dedetaş sözünü tuttu; Emeklilere pazar desteği

Kapanışta mahalle sakinlerine seslenen Başkan Çerkez, “ Kadınlara yönelik gençlere yönelik projelerimiz devam edecek. Park bahçeler müdürümüz burada notunu aldı. Otobüs ile ilgili problemi de ileteceğiz. En önemli olan Koçullu ve Ömerli’de ki imar problemi. Planlama müdürümüz sizlere bilgi verecek. Arkadaşlar burada ki notları aldılar. Haftaya ve 1 ay sonra yine buradayız. Neler yaptık, neler yapacağız yine tartışacağız bu konular hakkında” dedi.

Editör: Editör Yazar