CHP Fatih İlçe Örgütü’nün genel seçimlere yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Alan çalışmalarına hız kazandıran CHP Fatih İlçe Örgütü’nün Kocamustafapaşa’da açtığı seçim ofisi açılışına Fatihliler yoğun ilgi gösterdi. Açılışa CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Birgün, CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin, ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları Fuat Yıldırım, Gökan Zeybek, Yunus Emre, Soner Özimer, Işık Öğütçü, Mehmet Ali Yüksel ve çok sayıda partili ve vatandaşlar katıldı. CHP Fatih İlçe Örgütü çatısı altında siyaset yapan başta Baykal Kazancıoğlu, Can Özyedierler, Gökhan Gencer, Hasan Kızılyatak, Suat Özcan, Mehmet Ali İyimaya, Süleyman Aydın ve Nail Sarus’un destekleriyle gerçekleşen seçim ofisinin açılış kurdelesini CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin ve CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları hep beraber kestiler.

’14 MAYIS AKŞAMI CUMHURBAŞKANIMIZ  KILIÇDAROĞLU OLACAK’

15 Mayıs günü ülkeye adalet, liyakat, eşit yurttaşlık anlayışının hakim olacağı inancıyla seçim ofisini açtıklarını belirten CHP Fatih İlçe Başkanı Yusuf Yetişgin, buradan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Mayıs günü bu ülkenin Cumhurbaşkanı yapacağımıza söz veriyoruz’ dedi. Daha sonra söz alan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Gökan Zeybek ise, ilçe seçim ofisinin açılışına katkı sunan herkese teşekkür ederek, ‘Bugüne kadar gördüğümüz seçimlerden farklı bir seçim yaşayacağız. Altı siyasi parti işbirliği ile 17 partinin desteklediği Cumhurbaşkanı adayımızı seçmek için bir kampanya yapıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu birinci turda seçmek için çalışıyoruz. Sandıklara sahip çıkmamız ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak bir çaba göstermemiz lazım. Bizler CHP’nin milletvekilleri olarak başka siyasi partilere oy veren seçmenlerin de Cumhurbaşkanlığı oylarının tümüne talibiz. 60 milyondan fazla seçmenin oyu için çalışıyoruz. CHP’nin listelerinde aday olan insanlar antidemokratik seçim yasasının getirdiği partilerin il barajına takılabilmeleri ve AK Parti ile MHP’nin istediği sonuçların çıkmaması için siyasi partilerin büyük çoğunluğu kendi listelerinden değil CHP’nin listesinden seçime girecekler. Seçimden sonra da ayrılarak iktidar bloğunu oluşturacaklar. O nedenle biz millet ittifakı olarak 300’ün üzerinde vekil çıkarmayı ve Cumhurbaşkanlığını da ilk turda kazanmak için çalışacağız. Allah’ın izniyle 14 Mayıs akşamı Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Birleşe birleşe kazanacağız!

‘SANA SÖZ, TÜRKİYE’YE BAHAR GELECEK’

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Yunus Emre ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; Burada da yazıyor; Sana söz. Bu bizim toplumumuza vaadimizdir.  Hayat pahalılığı sona erecek. 418 milyar doların hesabı sorulacak. Tek adam düzenine son verilecek. Türkiye’ye bahar gelecek. Sana söz yine baharlar gelecek. Bu bizim topluma karşı sözümüzdür. Bir de her CHP’li bir diğer arkadaşına söz vermeli; Nedir o söz? Genel başkanımızı Atatürk’ten ve İnönü’den sonra CHP Genel Başkanı’nı Cumhurbaşkanı yapma sözü. Birbirimize de bu sözü veriyoruz.

‘CHP İKTİDAR OLUYOR, BUNDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN’

Daha sonra söz alan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Enis Berberoğlu ise, büyük bir ideal için Kocamustafapaşa’da buluşmanın büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, ‘Birbirimize tutuna tutuna eninde sonunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, partimizi de iktidar ediyoruz. Bu konuda en ufak bir şüpheniz olmasın’ dedi.

EMANETİ HAİNE BIRAKIRSANIZ KIYAMETİ İŞTE O ZAMAN YAŞARSINIZ’

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Fuat Yıldırım ise Fatih’te çocukluğunun geçtiğini belirterek, ‘Hafızlık yıllarım burada geçti. Buranın kokusunu, tadını, suyunu biliyorum. Efendimizin bir hadis-i şerifini okumak istiyorum; Demişler ki efendimize kıyamet ne zaman kopacak? Onu Allah bilir. Ama diyor ki; Makamı korkağa, emaneti haine parayı ihtiras sahibine verirseniz göbeğinde yaşıyorsunuz zaten beklemeyin. Hepimizin çektiği sıkıntı demokrasi, İslam literatüründe kul hakkıdır bu, bireysel hak ve özgürlükler. Allah kul hakkıyla gelmeyin diyor. Ama nasıl bir günaha girerseniz bir tövbeniz yetiyor. Hepimiz beşeriz ve hata yaparız. Bunu Allah bildiği için tövbe kapısını açık bırakmıştır. Beşeri ilişkilerimizde de özür dilemeyi bilmemiz ve helalleşmemiz gerekiyor. Nasıl oluyor da bu kadar mükemmel bir kültüre sahip bir toplum bireysel haklarını burada değil de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde arıyor? Müslüman bir toplum şimdi siz düşünün. Din, dil, ırk ayrımı yapmak kesinlikle haramdır. Herkese dokunmak, herkesi yaşatmak… İbadet budur. İnşallah iki bayram arasında baharları getireceğiz.

‘ADALETİ TESİS EDECEĞİZ’

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Mehmet Ali Yüksel ise , ‘İlçe başkanımızı ve teşkilatımızı saygı sevgiyle selamlıyorum. Ben ilk defa bir şey görüyorum. 1900’lü yılların başında devlet, millet krizdeyken Kuvay-ı Milliyeciler kollarını sonuna kadar açmışlar ve herkesi karşılamak için hazır hale geçmişler. Genel başkanımızı cumhurbaşkanı yaptıktan sonra Anadolu’nun her bir köşesinde filizlenen her düşünceyi ve dolayısıyla her bir yurttaşımızın kendini mecliste göreceği aydınlık yarınlarla bir dayanışma içinde olan devlet ve toplumsal düzeni sağlayacağız. İbn-i Haldun’un dediği gibi halk dediğiniz şey adaletle korunması gereken insanların bir arada durma meselesidir. Adaleti tesis edeceğiz, her bir yurttaşımızın da kendini birinci sınıf vatandaş olarak görmesini sağlayacağız’ diye konuştu.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

‘ÇALIŞA ÇALIŞA KAZANACAĞIZ’

Daha sonra söz alan CHP 2. Bölge İstanbul Milletvekili Adayı Işık Öğütçü de, hem birleşe birleşe hem de çalışa çalışa kazanacaklarını belirterek, ‘ Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözü var, ‘Çok kısa sürede çok büyük işler başardık’ diyor. Bende sizlerle, hep beraber çok kısa sürede çok büyük işler başaracağımıza yürekten inanıyorum. Hepinize katılımız dolayısıyla teşekkür ediyorum’ dedi. 

‘BİZİ MECLİSE TAŞIYACAK IŞIĞI GÖZLERİNİZDE GÖRÜYORUM’

Daha sonra Fatih’ten İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Soner Özimer söz alarak şunları söyledi; Yıllarca hep beraberdik, alanlarda beraber çalıştık. Şimdi de çocuğunuzun oraya girmesi için daha fedakar bir şekilde çalışacağız. Bu seçim farklı bir seçim. Listeler farklı gelmiş olabilir ama genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. İlk amacımız bu. Bunu sizler başaracaksınız. Ben Fatih halkını tanıdığım için çok iyi biliyorum. Küskünler var ve başka partilere oy vermeyi düşünüyorlar ama CHP çok önemli bir konumda ve genel başkanımızı orada yalnız bırakmamamız lazım. İttifak partileri de çok önemli ancak kendi partimizi destekleyeceğiz. Geçmiş dönemde barajı aşması için başka partileri destekledi arkadaşlarımız ama bu seçimde öyle bir sorun yok. Sizin gözünüzde o ışığı görüyorum. Hepinize katılımınız ve tüm destekleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Konuşmaların ardından kurdelesi kesilen ilçe seçim ofisinde milletvekili adayları partililerle bir süre sohbet etti, partililerin ve vatandaşların sorunlarını dinledi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı