CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Fadik Eker, Derbent (Çamlıtepe) Mahallesi’nde gerçekleştirilmek istenirken açılan davalar sonucu iptal edilen kentsel dönüşüm projesi için yaptırılan geçici konutların bulunduğu alana dikkat çekti.

Ferahevler’de yapılan ancak projenin iptal edilmesiyle atıl duruma düşen geçici konutların eskiden çöp dökme alanı olarak kullanılan yere yapıldığının iddia edildiğini söyleyen Eker, konuyla ilgili olarak mecliste bir konuşma yaptı. Konuşması sırasında  AK Parti grubuna, “Burasının çöp dökme alanı olduğu ve üzerinin toprakla kapatıldığı belirtiliyor. Herhangi bir baca ya da havalandırma sistemi yapılmadan üzeri kapatılan bu alanda biriken metan gazı tıpkı Ümraniye çöplüğünde olduğu gibi patlarsa, bunun sorumlusu kim olacak?” diye soran Eker, halka karşı sorumlu bir siyasetçi olarak, konunun incelenmesini istedi.

Sarıyer Belediye Meclisi’nde yaptığı gündem dışı konuşma ile dikkat çeken Fadik Eker’in hiç kimsenin aklına gelmeyen bir konunun üzerine gitmesi AK Parti grubunda şaşkınlık yarattı. Eker ise AK Parti’lilere kürsüden konuyla ilgili sorular yöneltirken, bazı sözleriyle de kentsel dönüşüm adı altında Derbent’te yaşayan vatandaşların Sarıyer’den gönderilmek istendiğini de ima etti. Eker şunları söyledi:

“Ferahevler’de Sarıyer Belediyesi şantiye bitişiğindeki çöp toplama alanı üstünde kentsel dönüşüm için yapılan prefabrik binaların akıbeti ne olacak? Büyükşehir Belediyesi’nin bu yerin yeşil alan olarak kullanılması yönünde rapor verdiği söyleniyor. Bu konutların neden bu tehlikeli alan üzerine yapıldığını çevre halkı merak ediyor. Zeminde metan gazı biriktiğinde Ümraniye çöplüğünde yaşandığı gibi bir patlamanın yaşanmayacağının garantisi var mı? Bu konuda Derbent Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Rıza Coşkun ile Derbent Muhtarı Aydemir Görmez’in bilgileri bulunmaktadır. Ayrıca eski Derbent Muhtarı Metin Ateş de bu konuda en fazla bilgiye sahip olan kişilerden biridir. Neden bu konuda halkı bilgilendirmiyorlar? ” dedi.

Bu arada Fadik Eker’in iddia ve eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ise, “Oradaki binaların ne amaçla yapıldığı bellidir. O bölge çöp döküm alanı değil, toprak döküm alanıdır. Ben tehlike olacağını zannetmiyorum ama Sarıyer Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü şantiyesinin de orada olduğunu hatırlatmak isterim” dedi.

Öte yandan Derbent (Çamlıtepe) Dayanışma ve Yardımlaşima derneği Başkanı Rıza Coşkun da kentsel dönüşüm için yaptırılan geçici konutların bulunduğu arazinin daha önceleri çöp toplama alanı olarak kullanıldığını ifade etti.

(Tuncay DAĞLI-Kent Yaşam) 


Editör: Haber Merkezi