Alevi Örgütleri ve Eğitim-Sen'in çağrısı ile Kadıköy’de gerçekleştirilen ‘Laik, Bilimsel Anadilinde Eğitim ve Demokratik Yaşam Mitingi'ne katılan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adsay Adayı Hülya Güntaş, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunu söyledi.

Binlerce kişinin katıldığı mitingde üyesi olduğu EĞİTİM-SEN korteji ile yürüyen Hülya Güntaş şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizin en büyük sorunlarından biri geldiğimiz gün itibarıyla eğitim olmuştur. AKP baskıcı yönetiminin eğitimde uyguladığı politikalar ülkemizde farklı dini anlayış ve yaşayışlar için tam bir kabus olmuş durumda. Mezhepçi politikaları ile ülkeyi yönetmeye çalışan AKP zihniyeti, ülkenin tamamını çocukluk yıllarından itibaren teslim alıp, kendi anlayışı ile yönetmek istemektedir. İşte buna karşı gelen ve buna boyun eğmeyeceklerini haykıran onbinler burada birarada bulunmakta ve AKP hükümetine karşı duruşlarını sergilemektedir. Yüzyıllardır çeşitli baskı ve katliamlara maruz kalıp, ayakta durma başarısı gösteren ve teslim alınamayan bir irade sergileyen Aleviler, bugün onlarla beraber olan dostları ile birlikte bir kez daha bunu haykırmaktalar. Alevilerin bu duruşu sadece kendileri için bir anlam taşımanın dışında gerici eğitimi kabul etmeyen, bilimsel eğitimden yana olan herkes için geçerli ve önemlidir. Yani aslında aleviler burada toplanırken sadece kendi talepleri ve beklentileri için değil, toplumun birçok kesimi için burada bulunuyorlar. Birçok kesim için taleplerini haykırıyorlar. Şimdi bir de şunu söylemek gerek, seçim arefesinde olduğumuz bu süreçte bu baskıcı düzene karşı 2015 Haziran seçimleri artık çok daha önemlidir. Halklar buna göre sandığa gitmeli ve AKP baskıcı politikalarını sandığa gömmelidir.”

Hülya Güntaş, eşit yurttaşlık taleplerini her ortamda ve çalışmalarında ifade ederken, mitingde dile getirilen talelerin de kendisi tarafından her ortamda savunulacağını belirttti. (Kent Yaşam)

Editör: Haber Merkezi