Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İHA ve SİHA'larla ilgili sözlerine şok ifadelerle cevap verdi.

Cübbeli Ahmet Hoca Mansur Yavaş'a tepki göstererek, "İHA, SİHA senin nerene girsin ya? Senin nerene girdi yani... Niye rahatsız oluyorsun? Sivri yerinden mi rahatsız oluyorsun, bir yerine girecek diye mi korkuyorsun?'' dedi.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

MANSUR YAVAŞ NE DEMİŞTİ?

Mansur Yavaş konuşmasında iki farklı sonucu açıklamaya çalışmış. Mansur Yavaş İHA, SİHA lafını bir daha duymayacaksınız derken, seçim sonrası geminin, İHA veya SİHA’ların önemli olmayacağını, insanların açlık, işsizlik, güvenlik gibi başka dertleri olduğuna dikkati çekmiş. Sonrasında “veya” bağlacını kullanarak, Millet İttifakı kazanırsa gençlere nasıl seslenileceği nasıl akıl alınacağından bahsetmiş. 

Yavaş, Anadolu Gemisi, İHA veya SİHA’ların 15 Mayıs’tan sonra ne Cumhur ne Millet İttifakı tarafından rafa kaldırılacağı konusunda bir şey söylemiş. Burada dikkat çekilmek istenen nokta, bu projelerin bir gösteriş aracı olarak kullandığı olmuş, fakat Yavaş’ın konuşması ortadan kesildiği için sanki 15 Mayıs’tan sonra Millet İttifakı ile bu projelerin kaldırılacağı gibi bir algı yaratılmaya çalışılmış. Halbuki konuşmanın tamamı izlendiğinde Mansur Yavaş’ın böyle bir açıklaması olmadığı görülüyor.

Mansur Yavaş'ın konuşmasının tamamı şöyle;

“Değerli Manisalılar, artık boş lafa karnımız tok. O Anadolu Gemisi, şimdi İzmir’e geldi. Ayın 15’inden sonra gidecek. İHA, SİHA lafı da duymayacaksınız. 15’inden sonra şunu göreceksiniz: Ülkemizdeki bu mülteci akını ne olacak, mülteci deposu olduk, sınırlarımız delik deşik oldu. Bu sorun nolacak, o bitecek, açlık işsizlik ne olacak. O bitecek, 15’inden sonra acaba ben bu faturamı nasıl ödeyeceğim diyeceksiniz. Çocuğunuz çoluğunuz bir şeyler isteyecek ama hep şunu duyacaksınız: 'Konuşma be! Ben senden iyi bilirim, gençler susun! Sağlıkçılar, giderseniz gidin!' Bu tarzı göreceksiniz. Veya, gençler, bütün ümidimiz sizlerdedir, sizler bizden iyi yetiştiniz. Bizim size öğüt vermek değil, sizden akıl almaya ihtiyacımız var diyen bir yönetim gelecek.” 
 

Editör: Anıl Kılıçlı