İsmailağa cemaati, kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün kendileriyle bağı olmadığını açıkladı. Cemaatten yapılan açıklamada Cübbeli Ahmet için, "Cemaatimizin hocalarını hedef göstermektedir", "Tarikatımızın mahremini ortaya saçmıştır", "Mahmud Efendi Hazretlerimizin ailesini hedef almıştır", "Hasan Efendi Hazretlerimize hürmetsizlik etmektedir", "Cemaati dağıtmak için çalışmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Erdoğan: Şeriata düşmanlık dine düşmanlık demektir Erdoğan: Şeriata düşmanlık dine düşmanlık demektir

Öte yandan İsmailağa Cemaati'nde devam eden bu tartışma esnasında Mustafa Özşimşekler'in Cübbeli Ahmet Hoca ile ilgili sözleri de gündem oldu. Daha önce Cübbeli Ahmet'in ‘Silahlanıyor’ açıklamasıyla gündeme getirdiği ve ismini verdiği ‘selefi’lerden Vasat Kitabevi’nin sahibi Selefi Ebu Haris'in izlettiği videoda, Özşimşekler'in ölen cemaat şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ağzından "Ahmet, senin hakkında Allah'a müracat ettirdim. Fakat bu iş hepsini aşınca Allah bizzat tecelli buyurarak, 'Ahmet'i bana bırakın, onun işlerini ben hususi görüyorum. Ona kimseyi dokundurtmayın'. Rüya falan değil bizzat başından geçmiş hadise" dediği videoyu izletti.

CÜBBELİDEN YANIT

Söz konusu açıklamaya ise Cübbeli Ahmet Hoca'dan yanıt geldi. Kendisine ait Youtube kanalından yaklaşık 4 saatlik bir canlı yayın yapan Cübbeli, " 'Cübbeli cemaatten aforoz edildi' diye bir yazı çıktı" dedi. İsmailağa cemaatinin açıklamasında yer alan, "Şeyhimiz Hasan Efendi Hazretlerimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı reddetti" ifadesine karşı çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, "Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek? Öte yandan videoda montaj söz konusu" ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı