DEM Partili Meral Danış Beştaş CHP ile ilgili ittifak sorusunu yanıtladı. Beştaş, “Bizim iktidarla hiçbir şekilde ittifakımız yok. Zaten halihazırda bize yönelik operasyonlar sürüyor. Eğer bir ittifakımız olsaydı, tıpkı Esenyurt ve Mersin (CHP/DEM ittifakı) gibi açıklarız.” ifadelerini kullandı.

Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Doğu ve Güneydoğu’da kendi adaylarıyla yarışma kararı alan DEM Parti ile CHP arasında, halen CHP’de bulunan veya CHP’nin kazanmasının güçlü olduğu büyükşehirlerde ve bazı önemli kentler ile ilçelerde uzlaşma sağlanması hedefleniyordu. İki parti, CHP için en kritik illerin başında gelen İstanbul’un yanı sıra Ankara, Adana, Antalya, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin ve Şanlıurfa’da kent uzlaşısı arayışı için için masaya oturmuştu.

Ancak DEM Parti önce İstanbul, Ankara, Antalya’da kendi adaylarını çıkarma kararı aldı. Uzlaşma sağlanan yerlere daha sonra İstanbul'un Esenyurt ilçesi de eklendi. CHP, Esenyurt'ta daha önce açıkladığı adayını çekip DEM Parti ile uzlaşma doğrultusunda Ahmet Özer’i aday gösterince, DEM Parti bu ilçede aday çıkarmaktan vazgeçti.

Editör: Anıl Kılıçlı