Mayının patlaması sonucu, otobüste bulunan Azerbaycan Devlet Haber Ajansında (AZERTAC) muhabir olarak görev yapan Muharrem İbrahimov, Azerbaycan Devlet Televizyonunda (AZTV) kameraman olarak görev yapan Sirac Abışov ve Kelbecer Bölgesi Valiliğinin Susuzluk Köyü Temsilci Yardımcısı Arif Aliyev hayatını kaybetti. Olayda biri AZTV çalışanı olmak üzere, 4 kişi yaralandı.

                                                      

"AZHABER Medya" Genel Yayın Yönetmeni Hacıbey Heyderli olayla ilgili açıklamasında söyledi:

*4 Haziran 2021 tarihinde, saat 11.00 civarında, işgalden kurtarılan Kelbecer bölgesine gönderilen TV kanalları ve haber ajansları çalışanlarının bulunduğu Kamaz binek aracı, görevlerini yerine getirirken Susuzluğ köyü istikametinde bir tank mayınına çarptı.

*Üç kişi - Siraj Abishov (AzTV kameramanı), Maharram Ibrahimov (AzerTaj haber ajansı çalışanı), Arif Aliyev (Susuzlug köyü İcra Gücü başkan yardımcısı) hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan diğer 4 kişi ise ağır yaralandı.

*Bu trajedi, 10 Kasım 2020 tarihli üçlü açıklamadan sonra Ermenistan'ın Kelbecer de dahil olmak üzere diğer üç bölgeyi kurtarmak için son tarihi nasıl kullandığını açıkça göstermektedir.

*Hem 44 günlük savaş sırasında hem de 10 Kasım açıklamasından sonra sivil halka yönelik Ermeni terör eylemi devam ediyor. Kurtarılan bölgelerde mayınlar nedeniyle yaklaşık 100 sivil ve asker hayatını kaybetti. 10 Kasım açıklamasının ardından Azerbaycan, mayın haritalarının uluslararası kuruluşlara teslim edilmesi konusunu defalarca gündeme getirdi. Üçlü görüşmelerde Ermenistan'dan bunu talep etmesine rağmen, resmi Erivan şimdiye kadar bu haritaları vermeyi reddetti. Maalesef ilgili uluslararası kuruluşlar yaşananlara sessiz kalmakta, adaletsizliğe ve sivil ölümlerine göz yummaktadır

*Dünya'nın bu olay sırasında profesyonel gazetecilerin mayınlardan ölmelerine sessiz kalmamasını ve Ermenistan'ın zulmünün sona ermesi için mayın haritalarının Azerbaycan'a teslim edilmesini talep ediyoruz. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi