Yerel seçim takvimi başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylık başvuruları devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı olarak başvurusunu yapan İnşaat Mühendisi Dursun Bulut, Eyüpsultan’da 30 yıllık özleme son vermek için aday adayıyım’ dedi. Kendisini desteklemeye gelen partililerin yoğun katılımı arasında aday adaylık açıklaması yapan Dursun Bulut, aday belirleme sürecine yönelik ön seçim yapılması ile ilgili çalışmalarını partili yol arkadaşlarıyla paylaştı.

İnşaat Mühendisi olan Dursun Bulut, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi içinde üst yönetim düzeyinde siyaset yapan biri olarak bu yerel seçimlerde Eyüpsultan’da büyük bir başarı kaydedeceklerini ifade etti. Yerel yönetimlerin demokrasilerin beşiği olduğunu belirten Bulut, barışçıl, demokratik uzlaşı kültürüne önem veren,  saha çalışmalarını iyi bilen ve sorunları takip etme özelliği olan biri olarak Eyüpsultan’ı en iyi şekilde yönetmeye aday olduğunu söyledi. Eyüpsultan’ı Eyüpsultanlılarla yöneteceklerini dile getiren Bulut, ‘Efsane başkan Fikri Sönmez’in güzel bir sözü var, ‘Ben ne yaptıysam halkımla birlikte halkım için yaptım’ diyor. Ben de ‘Biz de ne yapacaksak halkla birlikte halkımız için yapacağız’ dedi.

Ak Parti iktidarında şu an toplumda yaşanan sorunlara hiçbir çözüm üretemeyeceğini belirten CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Bulut, ‘Bugün ülkemizde kimse yarının ne olacağın bilmiyor. Yoksulu da zengini de şikayetçi. Emeğiyle geçinenler açlıkla karşı karşıya. Özgürlükler yok edildi, yasalar tanınmıyor. Hak arama mücadeleleri baskıyla, şiddetle susturuluyor. Aydınlar, gezi direnişçileri, gazeteciler hapisle susturuluyor. Her şey tek kişinin iki dudağı arasında. Yerel yönetimlerde ürkütücü ayrımcılık var. Kendinden olmayan belediyelerin bir kısmı görevden alınıp kayyım atandı. Bir kısmı merkezi idarelerin kıskacında. Düşünebiliyor musunuz? İstanbul Büyükşehir Belediyesi otobüs almak istiyor engel çıkarılıyor. Metro yapmak için kredi buldum diyor, izin verilmiyor ya da geciktiriliyor. Dolayısıyla bu anlayıştan ne demokrasi doğar ne barış ne de refah’ diye konuştu.  

‘Partimizi en yüksek oy oranını kazandırmak için adayım’

CHP Eyüpsultan Belediye Başkan Aday Adayı Dursun Bulut daha sonra sözlerini şöyle sürdürdü; Olması gereken İBB ile birlikte en az 20 belediyeyi kazanarak bu iktidarın gidişini hızlandırmaktır. İşte ben bunun için adayım. Eyüpsultanı arkadaşlarımla birlikte kazanıp 30 yıllık özleme son vermek için adayım. Bizim yönetimimizde yolsuzluklardan bahsedilmeyecek. Her şey şeffaf olacak. Hesap veremeyeceğimiz tek işimiz olmayacak. Bizi halk denetleyecek. STK’lar denetleyecek. Kent konseylerinin oluşmasının önünü açacağız. Özgürce seçimlerini yapacaklar. Bizlere çözüm öneren, bizleri gerektiğinde eleştiren kurullar olmasına olanak sağlayacağız. Eyüpsultan ilçemizi belediye çalışanlarımızla birlikte yöneteceğiz. Hak arama mücadelelerinde hakları en demokratik ortamda tartışacağız. 'Hak verilmez alınır' sloganının özgürce atılmasını sağlayacağız. Belediye meclis üyelerimiz hem üreten hem yöneten, hem de denetlen birer kimlik olacaklar. Meclisimiz tıpkı TBMM gibi işleyecektir.

‘Sayın İmamoğlu ilçelere ayrımsız hizmet götürdü’

Ayrımsız hizmet adil yönetim temel anlayışımız olacak. Örneğin: İBB, Eyüpsultan Belediyesi bizim yönetimimizde olmamasına rağmen en çok hizmeti buraya yaptı. Ancak merkezi idare İBB’yi Sayın Ekrem İmamoğlu ve kadrosunu engellemek için engel üzerine engel çıkarıyor. Buna rağmen Sayın İmamoğlu Yeşilpınar’da kentsel dönüşümü başlattı. Yine başlatılan ve yarıda kalan, Eminönü-Alibeyköy cep otogarı arası tramvay hattı bitirildi. Haliç etrafında yeşil alanlar, sosyal alanlar, kafeteryalar, yürüyüş yolları hizmete sunuldu. Akşemsettin Kütüphanesi hizmete açıldı. 5.500.000. metre kare alana sahip Kemerburgaz Kent Ormanı ve Silahtarağaarkı, Kız Öğrenci Yurdu, Halk Sağlığı Hizmet Merkezi, Üniversiteye Hazırlık Dersanesi İBB tarafından ilçemize kazandırıldı.

‘Eyüpsultan’nın kaynakları Eyüpsultanlılar için harcanacak’

Kamucu ve halkçı bir belediye olacağız. Yoksullukla mücadele hak temelli olacak. Sosyal, kamucu, halkçı belediyecilik vazgeçilmez anlayışımız olacak. Yoksullar için kentsel dönüşümden yana olunacak. Önceliğimiz yoksullara, kadınlara, gençlere, çocuklara hizmet edecek. Çevremiz evimiz, evimizi korumak görevimiz olacak. Göktürk Kemerköy resmen gasp ediliyor. Eğer adaylaşırsam ilk işlerimizden biri mahkeme kararını uygulamak olacaktır. 2024 bir sırat köprüsüdür. Günahkarların bu köprüyü geçmesine izin vermemek için birleşmek zorundayız. Önce partimizde yine atbaşı olarak diğer muhalefet partileriyle birlikte hareket etmek zorundayız. Deneyimlilerle, gençlerle, kadınlarla birlikte bu kavgayı vereceğiz. Gelecek bizim olacak. Sosyal demokrasi iktidar olacak! FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

ed7a37c8-334c-45f8-95b1-fb8dda5cb94c

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

Editör: Anıl Kılıçlı