Kayıp ekonomist Korhan Berzeg bulundu mu? Kayıp ekonomist Korhan Berzeg bulundu mu?

Dış ticaret açığının artmaya devam etmesi nedeniyle otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektörlerine ek vergi getirilmeye hazırlanılıyor.

Ekonomim.com'dan Yener Karadeniz'in haberine göre otomotiv, tekstil ve ayakkabı sektörlerine ek vergi yapılacak.

TEKSTİL

Ekonomik gelişmelere paralel olarak son bir yılda tekstil sektöründe 586 şirket kapanırken istihdam kaybı 116 bini aştı. Bakanlığın bu nedenle harekete geçtiği belirtilirken 16 Ağustos’ta sektör temsilcileri ile bir araya gelineceği ve ithalatı zorlaştıracak önlemler alınacağı dile getiriliyor.

OTOMOTİV

Sektörde bu yıl ocak ve şubat aylarında dış ticaret fazlası verirken söz konusu değer mart ve nisan aylarında eksiye döndü. Haziranda fazla veren sektör temmuz ile birlikte yeniden eksiye döndü ve 2,4 milyar dolar ihracata karşılık 3,4 milyar dolar ithalat ile aylık dış açığı 961 milyon dolara yükseltti. İthalatı frenlemek amacıyla Bakanlığın 2000 cc ve üzerindeki otomobiller için ÖTV artışını öngören bir çalışma hazırlığında olduğu öğrenildi.

AYAKKABI

Sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere göre bakanlık ithalatı zorlaştıracak ek mali yükümlülük hazırlığı içinde ve önümüzdeki günlerde ayakkabı sektöründe de gümrük verileri artırılacak.

Editör: Anıl Kılıçlı