ÇYDD’nin her yıl mezun öğrenciler için düzenlediği geleneksel yemekli veda programı Tarabya’daki Alimento Balık Restaurant’da gerçekleştirildi. ÇYDD’nin mezuniyet yemeğinde bir de sürpriz yaşandı. Belçika’nın Başkenti Brüksel’de yaşayan Nilgün Akgüllü, Brüksel’de oluşturdukları Türk arkadaş grubu arasında toplanan bin iki yüz euroya yakın parayı ÇYDD’ye bağışladı. Kadıköy’de yaşayan ablası Nazan Ayrıkçı ile birlikte mezuniyet yemeğinin konuğu olan Nilgün Akgüllü, parayı ÇYDD Sarıyer Şube Başkanı Gül Çağlayan’a teslim ederken, “ Ben ve ailem uzun yıllardır Brüksel’de yaşıyoruz. Tabi ki her Türk gibi bizim de içimizde hep bir memleket özlemi var. Oluşturduğumuz arkadaş grubu olarak Türkiye’de üniversitelerde okuyan öğrencilere elimizden geldiğince destek olmak istedik ve düzenlediğimiz çay partilerinde topladığımız parayı biraraya getirip, ÇYDD’ye bağışladık. ÇYDD’nin dernek olarak bizim için ayrı bir önemi var. Ayrıca derneğin kurucu başkanı rahmetli Prof. Dr. Türkan Saylan’ı da çok seviyoruz. Gençlerimizin eğitimine biraz olsun katkıda bulunmuş olmak, yabancı bir ülkedeki memleket hasretimizi dindiriyor ve bizileri ülkemizim insanlarıyla daha fazla bütünleştiriyor” dedi.



Nilgün Akgüllü ve Brüksel’de yaşayan arkadaşlarının gösterdiği ilgi ve destekten dolayı memnun olduklarını söyleyen ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan ise, Akgüllü ve ablası Nazan Ayrıkçı’ya teşekkür edip, “Sizler gibi dostlarımız var olduğu sürece hem derneğimiz sonsuza kadar yaşayacak hem de gençlerimiz sıkıntı çekmeden yüksek öğrenimlerini yapacak. Biz de dernek olarak üniversiteli gençlerimize imkanlarımız ölçüsünde sahip çıkıp, maddi-manevi destek veriyoruz. Hem eğitimleri, hem de sosyal ve kültürel gelişimleri içim birçok projede yer almalarını sağlıyor, mezun olduktan sonra da irtibatımızı kesmiyoruz. Bu yıl da 18 gencimizi mezun edip, gerçek yaşama uğurladık. Onların varlığı bizim için her zaman gurur kaynağı oldu ve olmaya devam edecek. Atatürk ilkelerinden sapmadan, laik ve demokratik bir Türkiye’de yaşamaları, her zaman elele omuzomuza olmaları için desteğimiz sürecektir” diye konuştu.
Okullarından mezun olan öğrenciler de ÇYDD Başkanı Gül Çağlayan ile dernek yönetim kurulu üyelerine kendilerine verilen destekten dolayı teşekkür etti. Yolları ayrılan öğrenciler mezuniyet yemeğinde şarkı söyleyip eğlenirken, bir ÇYDD üyesinin yaptığı çizme süs eşyası da satılarak derneğe gelir elde edildi.
(Tuncay DAĞLI-Sarıyer Kent)
Editör: Haber Merkezi