Genel seçimlerde baraj altında kalan pek çok parti yerel seçimlere kendi adaylarıyla girdi. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kendi adaylarıyla hazırlanan bu partilerden biri de Zafer Partisi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için Azmi Karamahmutoğlu’nu aday gösteren Zafer Partisi, Küçükçekmece içinse Emre Met’in adaylığını açıklamıştı. Met, gazetemize konuk olarak Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali’yle seçime iki hafta kala özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

“FELAKETE SÜRÜKLENDİĞİMİZİ GÖRDÜĞÜM İÇİN SİYASETE GİRDİM”

Siyasete neden girdiğini ve adaylık süreciyle ilgili konuşan Zafer Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Emre Met, “Zafer Partisi'nin kuruluşuyla birlikte aktif siyasi kariyerime başladım. Uzun süredir takip ettiğim Prof. Dr. Ümit Özdağ, parti kurmadan önce Ay-yıldız hareketine katıldım ve ardından kuruluşundan itibaren Zafer Partisi içinde yer aldım. Yaşadığım ilçe Küçükçekmece’nin kurucu üyesiyim. İş insanıyım, Türkiye'nin uçuruma doğru sürüklenmekte olmasından dolayı sorumluluk alıp, siyasete girmeye ve simdi de aday olmaya karar verdim.

Küçükçekmece Teşkilatının kurucularından biriyim.  İlçe yönetim kurulu ile yaptığımız istişareler sonrasında bu göreve layık görüldüm ve yola çıktım.” dedi.

“OY PATLAMASI YAPACAĞIZ”

- Nasıl bir çalışma yürütüyorsunuz?

“Türkiye’de 2,5 İstanbul'da 3,5 gibi bir oy aldık. Yerel seçimlerde dezavantajlı olmamıza rağmen bu seçimde oy patlaması yapacağımızı düşünüyorum çünkü sokakta aldığımız tepkiler ve sosyal medya bize bunu gösteriyor. Esnaf ziyaretlerinde, sokak gezmelerinde, stantlarımıza gelen vatandaşlarla konuştuğumuzda bunu görüyoruz. İnsanlar şunu anladı ki; iktidar ile muhalefetin kavgası karagöz hacivat oyunundan ibaret. Halk kendisini temsil eden bir muhalefet bulamıyor. Gençler, Zafer Partisi ve Ümit Özdağ’ı kurtuluş olarak görüyor. Genel başkanımız her ili, ilçeyi geziyor. Bu kadar yoğun bir çalışma yapan muhalefet yok.”

“ANADOLU KALESİ PROJEMİZİ HAZIRLADIK”

- En önemli projeniz nedir?

“Türkiye’deki her kurum çürümüş durumda. Nas politikasıyla ekonomi batırıldı. Geleceğe yönelik bir umut yok. Liyakatsiz kişiler makamlarda oturuyor. İşler topyekun mahvolmuş durumda. Zafer Partisi de bu sorunlara karşı en ciddi yaklaşımı sergileyen partidir. Sığınmacılar ve kaçakların sayısı 13 milyonu bulmuş. Bu konuda ciddi bir projesi olan tek parti Zafer Partisi’dir. Bir yıl içerisinde insani bir şekilde bu sığınmacıları ve kaçakları ülkelerine göndermek için ‘Anadolu Kalesi’ projesini hayata geçireceğiz.”

- Burada doğup büyüyenler var. Onlar da gönderilmeli mi?

Ahmet Akın: Balıkesir Belediyesi'nin büyük bir borcu var Ahmet Akın: Balıkesir Belediyesi'nin büyük bir borcu var

Evet.

- Bu size sahada nasıl yansıyor?

“Bize oy vermeyeceğini söyleyenler dahi bu projelerimizi beğenerek takip ettiklerini söylüyorlar. Çünkü biz bu konuda ciddi bir farkındalık yaratmayı başardık. Çünkü bu insanlar bombalandıkları için gelmediler, gelmeleri için bombalandılar.”

“KÜÇÜKÇEKMECE’DE ARTIK YENİ RUHSAT VERİLMEYECEK”

- Zafer Partisi belediyeciliğinde Küçükçekmece’de ne olacak?

“Küçükçekmece’de net bir rakam yok ancak İstanbul’da 4 milyonu aşkın kaçak var. Küçükçekmece ölçeğinde yabancılara verilen ruhsatları denetleyeceğiz, yenilerini vermeyeceğiz. Yabancıların işlettiği yerlerde belki de teröristler çalışıyor olabilir. İstiklal Caddesi bombacısını hatırlayın. Bir yerde kaçak olarak çalıştığı ortaya çıkmıştı. Belediye zabıtalarımız bu denetlemeleri yapacak. Yeni ruhsatlar verilmeyecek, var olanlar ciddi şekilde denetlenecek.”

“EN BÜYÜK SORUNLAR; KENTSEL DÖNÜŞÜM, TRAFİK, OTOPARK…”

- Küçükçekmece’nin sorunları neler?

“En önemli sorun deprem. Ben İTÜ Maden Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Küçükçekmece’nin zemini kötü. Binalar eski. Kentsel dönüşüme acilen başlanması gerekiyor. Biz ilçe belediyesi olarak ilgili kurum ve bakanlıklarla birlikte bu çalışmalara başlayacağız. Trafik, otopark eksikliği gibi önemli sorunlar da çok önemli. Ayrıca hastalar için özel bir minibüs projemiz olacak. Demans hastaları için özel bir birim kuracağız belediye bünyesinde.”

“GENÇLERİN GİDECEK YERİ YOK”

- Küçükçekmecelilere ne söylemek istersiniz?

“İBB Adayımız Sayın Azmi Karamahmutoğlu Cennet Mahallesi’nde saha çalışmasında bir gençle sohbet etti.  O gencimiz 18 yaşında, daha Boğaziçi’ne gitmemiş. Ekonomik durum bu kadar kötü. Gençlerimiz için kulüpler kuracağız. Yiyip içebilecekleri kafeler yapacağız. Şimdiki yönetim emeklilere vs. yapmış ancak gençlerin gidebileceği, onlara hitap edecek bir yer yok.

Yine şimdiki yönetim kütüphaneler inşa etti ancak oraları daha cazip hale getireceğiz. Çeşitli etkinlikler ve mesleki kurslar ekleyeceğiz. Biz rant için değil, halkın refahı için yola çıktık.”

“HER BİR OY ANAYASA’YI SAVUNMAYA GİDECEK”

Partilerine verilecek her oyun hayati önem taşıdığını söyleyen Met, “Zafer Partisi olarak Anayasa’nın ilk dört, 6. ve 66. maddelerinin değiştirilmemesi, ortadan kaldırılmaması için elimizden geleni yapacağız, göğsümüzü siper edeceğiz. Son günlerde Anayasa değişikliği gibi bir gündem de oluşturuluyor. 31 Mart yerel seçimlerinde Zafer Partisi’ni güçlendirecek her oy bu Anayasa maddelerini savunmak için bize destek olacak. Her bir oy çok önemli.” diye konuştu. Tayfun Ercan

Editör: Anıl Kılıçlı