31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere giderken, CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı Erdan Nas, Avcılar Violet Davet Salonu’nda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında organize ettiği yemek ve müzik dinletisi programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel seçimler için iddialı konuşan Nas, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve il başkanımız Özgür Çelik’e de buradan söz vererek yapacağımız kapsayıcı seçim çalışmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi için en büyük oy desteğini Avcılar’dan sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

ERDAL NAS KİMDİR?

Kendisini tanıtan CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı Erdal Nas, “Ben kökten Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferiyim. Erzincan’ın Kemah ilçesinde doğdum. Çocukluğumdan beri partinin içindeydim. O dönem maalesef Doğuda bayrak asma gibi işlerde sıkıntılar doğabiliyordu. Her seçim döneminde soğuktan titreyerek direklere tırmanıp partimizin bayraklarını asıyorduk. Eşim Songül hanımla da CHP Erzincan İl Başkanlığı’nda tanışarak evlendik. Bu evlilikten 2000 doğumlu bir kızımız var. 10,5 yıl Kemah’ta Ziraat Bankası’nda çalıştım. 1980 yılından bu yana ne partimiz ne de sosyal demokrat bir parti ya aday çıkaramadı ya da seçilmedi. 2009 yılında Kemah’ta belediye başkan adayı oldum ve çok az bir oy farkıyla kaybettim. O dönem Sayın Binali Yıldırım’ın seçim bölgesi Erzincan olduğundan sayın Yıldırım’a karşı yarıştım. Yani Sayın Ekrem İmamoğlu’nun 2019’da yaşadığı şeyi 2009’da ben de Erzincan’da yaşadım diyebilirim. Seçimin ardından İstanbul Avcılar’a taşındık aile olarak. CHP Avcılar İlçe Başkanlığı’nda başkan yardımcılığı gibi görevler üstlendim. Her seçim döneminde sahadaydım. Tekrar edilen 2019 seçimlerinde ilçe başkanı olarak görevlendirildim. 4,5 yıl içinde gitmediğimiz yer kalmadı ve ‘siyasilerin seçimden seçime geldiği’ algısını yıktık.” ifadelerini kullandı.

“KOMŞULARMI MAHÇUP ETMEYECEK BİR BAŞKAN OLACAĞIM”

Avcılar halkına seslenen Erdal Nas, “1 Aralık itibariyle CHP Avcılar İlçe Başkanlığı’nı sonlandırıp CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı oldum. Partimizin her kademesinde görev yapmış ve 4,5 yıl ilçe başkanlığı yapmış bir isimim. Erzincan’dan Avcılar’a uzanan bir siyasi mücadelem var. Örgütün kendi içinde yetiştirdiği biri olarak, sizin takdirinizle de seçilirsem ilk defa bir ilçe başkanı belediye başkanı olacak. Avcılarlı komşularımı mahcup etmeyecek bir başkan olacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum. Avcılar’ı tekrar yüksek bir oy oranıyla kazanıp halkçı belediyeyi devam ettireceğiz. İstanbul’u halkçı belediyeyle tanıştıran Sayın Ekrem İmamoğlu’na da bir kez daha seçimi kazandıracağız.” dedi.

“HALKÇI BELEDİYEYİ GELİŞTİREREK DEVAM ETTİRECEĞİZ”

Avcılar’ın halkçı belediye deneyimi kazandığının altını çizen Erdal Nas bu modeli daha da geliştirerek devam ettireceğini söyledi. Nas, “Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve il başkanımız Özgür Çelik’e de buradan söz vererek yapacağımız kapsayıcı seçim çalışmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi için en büyük oy desteğini Avcılar’dan sağlayacağız. İBB’de Meclis çoğunluğu alacağız ve halka yapılan hizmetlerin engelini kaldıracağız. İstanbul’da en az 25 belediyeyi kazanacağız arkadaşlar. Deneyimi alıp, üstüne koyarak marka kent Avcılar’ı oluşturacağız. Bir yanı deniz bir yanı göl yeşil Avcılar’ı İstanbul’un ve Türkiye’nin yükselen değeri yapacağız. Avcılar maalesef deprem gibi kötü bir şöhretle anılıyor ama bu algıyı yıkacağız. Şimdiye kadar yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını takdir ediyoruz. STK’ları, kent konseylerini ve birçok farklı bileşeni sürecin içine katarak belediyemizin inisiyatif aldığı daha güçlü bir modelle kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Avcılar kadınların ve çocukların nefes alacağı sosyal tesislerle, kültür parklarıyla, spor salonlarıyla donatılan ve tarihi dokusunun ortaya çıkarıldığı meydan projeleriyle anılan bir yer olacak. Avcılar İBB’yle daha çok ortak projeye imza atacak. Avcılar çocuk, genç, insan, engelli, öğrenci, kadın, doğa ve hayvan dostu bir kent olacak. Avcılar çok daha mutlu, güçlü ve modern bir yer olacak!” diye konuştu. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı