İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ile birlikte; ilçenin kırsalında bulunan Muratbey, Ovayenice, Elbasan ve Çakıl mahallelerinde köy turu yaptı. Vatandaşlar, kendilerini selamlayan İmamoğlu ve Güzel’e sevgi gösterilerinde bulundu.

İMAMOĞLU: ÇİFTÇİYE 1 VER 10 AL, 2 VER 50 AL

Çiftçilere seslenen İmamoğlu, “Kurban olurum sana. Allah korusun. Çiftçinin borcunu bitireceğiz. Çiftçiye, Çatalca'da güzel günleri daha fazlasını yaşatacağız. Çiftçiye desteklerimizi, tam iki katına çıkaracağız önümüzdeki dönemde. İstanbul'da çiftçiye 1 ver 10 al, 2 ver 50 al. Bak öyle bir şey bu. Bereket bu bereket. Bir avuç insana 1000 ver, bir tane 1 lira gelmez size. Bu bir avuç insana var ya, 1000 ver, hepsi gider. Onun için ver çiftçiye, bereket gelsin İstanbul'a kardeşim. Ver, üretene ver. Üretene ve üreten ahlaklı insanlara, bu güzel insanlara, bu memleketin yurdum insanına ver. Vereceksin. Emekliye ver. Emekliye vereceksin. Emeklinin başı öne eğildiği zaman, bu milletin başı öne eğik demektir. Bunlar saygıyı, hürmeti bile ezdiler. Emekliye verilecek 1 lirayı, ‘Bütçeye yük’ diye tariflediler. Doğru mu? Ama ‘Kanal İstanbul’ deyince gözleri böyle fır fır dönüyor bunların. İçinde bir para işareti var, onun adını söylemeyeceğim. Anladınız siz ne olduğunu. Ama bu memleketin, bu güzel şehrin havasını, suyunu, toprağını, çiftçisini, memleketin Boğaz’ını, o güzel coğrafyayı, tarihini, maneviyatını bu bir avuç insana, -bu kardeşiniz muhafızlık yapacak, 16 milyon İstanbullu muhafızlık yapacak- onlara yedirmeyeceğiz, yedirmeyeceğiz onlara.” dedi.

“ÇİFTÇİNİN MAZOTUNU TRAKTÖRÜNÜN YANINA KADAR GÖTÜRDÜK”

Yeni dönemde görev almaları halinde Erhan Güzel’le birlikte Çatalca'ya mahcup olmayacaklarının sözünü veren İmamoğlu, konuyu kentin tarımına getirdi. “İBB, tarihinde ilk kez tarıma destek oluyor” diyen İmamoğlu, “Hem de öyle böyle değil. 8.200’ün üzerindeki çiftçi sayımız nasıl oldu biliyor musunuz? Bir anda 10 katına çıktı. 700-800 kişiyken, 8.200’ün üzerindeki çiftçimize tohum verdik, fide verdik, mısır verdik, büyükbaş hayvan yemi verdik, arı yemi verdik, gübre verdik, mazot desteği verdik. Hem de çiftçinin mazotunu ne yaptık biliyor musunuz? ‘Yolda mazot harcamasın diye, traktörünün yanına kadar götürün’ dedim. Pendik’in Göçbeyli Köyü’ne uzak-yakın demeden nasıl hizmet ettiysek, diğer ucunda da Çatalca'nın bütün köylerine hizmet edip, bütün yapılan ihmallerin önüne geçtik. Geçmeye bu dönemde de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

GÜZEL: EKREM BAŞKANIMIZ AĞZIMIZDAN ÇIKAN SÖZÜ 1 AY İÇİNDE YERİNE GETİRDİ

İmamoğlu’nun ardından konuşan CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, “125 gün önce aday adaylığı başvurumu yaparak sürece başladım. Çatalcamıza kent lokantası istiyoruz dediğimde 1 ayda Çatalcamıza kent lokantası kazandıran Ekrem Başkanımıza çok teşekkür ederim. İnanıyorum ki bu birliktelik çok daha güzel işler yapacak.” dedi.

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Ağırladı Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu Ağırladı

“ÇATALCA’DA OYNANAN OYUNLARI BİLİYORUZ”

Çatalca’nın kaynaklarının vakıf ve derneklere aktarıldığına dikkat çeken Güzel, “Çatalca’da hangi oyunların oynandığını biliyoruz. Biyomedikal Meslek Lisesi olarak başlattığımız lise binasının bir vakfa satıldığını, temel atma törenlerinde kimlerin yer aldığı, neleri amaçladıkları, tarikatları, cemaatları gittiğimiz her yerde anlattık. Ekrem başkanımız 5 yıl önce adama, kişiye, kişilere, gruplara, vakıflara, cemaatlara, derneklere hizmet işi bitti, bundan böyle İstanbul’a hizmet dönemi başlayacak demişti. 5 yıl boyunca öyle de yaptı. Yeni dönemde Çatalca’da bu birliktelikle Çatalca’ya ve Çatalcalılara hizmet dönemini başlatacağız. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; Efendiler, biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müridler memleketi olamaz. İşte bu sözü ilelebet uygulayacağız. Çatalcamıza sosyal belediyecilik anlayışını egemen kılacağız. Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını 5 yıl sonra Çatalcamızda tekrar dalgalandıracağız. İşimiz gücümü Çatalca diyecek, gençlerimiz, yaşlılarımız, emeklilerimiz, kadınlarımızla birlikte yöneteceğiz. Hep birlikte Çatalca ittifakını kuracağız. Çatalcamızı asla beton lobisine yenik düşürmeyeceğiz. Planlı ve güzel bir kent haline gelecek Çatalca. Herkesi kucaklayacak, herkesin gurur duyacağı bir belediye başkanı olacağım.” diye konuştu. Sümeyra Duğan

Editör: Anıl Kılıçlı