Türkiye 31 Mart 2024’te yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gidecek. Gözler özellikle 2019 yılında CHP’nin kazandığı İstanbul’da ve İstanbul’da kazananı belirleyecek Esenyurt gibi önemli ilçelerde.

CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Abdulhadi Akmugan da Esenyurt’ta her kesimin temsilcileriyle görüşerek adaylık çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz gün ESGEH (Esenyurt Gençlik Hareketi)’i ziyaret eden Abdulhadi Akmugan, Esenyurt’un parlak geleceği olarak tanımladığı gençlerle bir araya geldi. ESGEH Başkanı Orçun Yılmaz’ın samimi misafirperverliğiyle gerçekleşen buluşmaya, Eğitim Komisyonu Başkanı Serhat Deli, ARGE Komisyon Başkanı Enis Çetin, Halkla İlişkiler Komisyonu Başkanı İsa Gökşan, Engelsiz Yaşam Komisyonu Başkanı Sinan Yandım, Dernek Başkan Yardımcısı Ömercan Tık, Lise Üniversite Komisyonu Başkanı Hüseyin Kurt da katıldı.

“1 NİSAN’DA TALEPLERİMİZLE GELECEĞİZ”

Akmugan ziyaretinde çok farklı bir dernek yapılaşmasıyla karşılaştı. Siyasetten uzak ve tamamıyla Esenyurt için bilimsel çalışmalara ağırlık veren ve birçok alanda araştırmalar yapan ESGEH yönetiminin siyasetçilerden talepleri seçimin hemen ertesi günü 1 Nisan’da başlayacak. Kendilerini ziyaret eden aday adaylarıyla görüştüklerini ancak hiçbir şekilde kendi oluşumları adına yardım kabul etmediklerini söyleyen dernek yönetimi özetle şu açıklamalara yer verdi;

Avcılar’ın yıldızları madalyaya doymuyor Avcılar’ın yıldızları madalyaya doymuyor

“Siyasetten uzak tamamıyla Esenyurt için mücadele eden gençlerin ARGE adına çok önemli çalışmaları var. Kesinlikle hiçbir siyasetin arka veya ön bahçesi değiliz ve üyelerimizin tamamı eğitimci ile iş insanlarından oluşuyor. Uluslararası düzeyde de çalışmalarımız ve aramızda her görüşten yönetici var. Siyasetçilerden şu an hiçbir talebimiz yok, kimseye borçlu kalmak istemeyiz. Bizi ziyaret eden tüm adaylara başarılar diledik, kazanan adayı 1 Nisan’da hem tebrik etmek hem de Esenyurt’umuz için taleplerimizi iletmek için kapısını çalacağız.”

AKMUGAN: ESENYURT VE ÜLKEM ADINA BİR KEZ DAHA UMUTLANDIM

Kendisi de eğitimci-akademisyen olan Akmugan ise şunları söyledi; “Bu ziyaretimde yaşadığım deneyim nedeniyle Esenyurt ve ülkem adına çok umutlandığımı söylemek istiyorum. Gençlere maddi, manevi her türlü desteği teklif ettim ancak onlar ‘hiçbir siyasiden kendimiz adına bir beklentimiz yok. Aday olup kazanın seçimin ertesi günü 1 Nisan’da kapınızı çalacağız’ dediler.”

ESGEH’in uluslararası çalışmalarına da değinen Akmugan, “ARGE ve akademik çalışmaları ülkemizin geleceği adına çok kıymetli. Bu çalışmaları sizin gibi daha çok bilinçli gençlere de yaymalısınız” dedi. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı